E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDereye kimyasal atık!---

Dereye kimyasal atık!

Dereye kimyasal atık!
27 Mayıs 2018 - 07:50 borsagundem.com

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Atatürk Kent Parkı'ndan geçen dereye kimyasal atıkların bırakıldığı iddiası üzerine inceleme başlatıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Kent Parkı içerisinden geçen derenin, bir kez daha çevre katillerinin saldırısına uğradığı belirtildi.

Dereye bırakılan kimyasal atıkların buradaki canlıların yaşam alanlarını sınırladığı ve çevre kirliliğine yol açtığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Manisa Büyükşehir Belediyesinin Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde hayata geçirdiği Atatürk Kent Parkı içerisinden geçen dere bir kez daha kimyasal atık tehlikesi yaşadı. Yağmurlu havayı fırsat bilen çevre katilleri dereyi bir kez daha kimyasal atıklarla kirletmeyi başardı. Kenan Evren Sanayi Sitesi ya da daha üst bölgelerden geldiği tahmin edilen kimyasallar, derenin yüzeyini köpükle kaplayarak, hem deredeki canlıların yaşam alanlarını sınırladı hem de çevre kirliliğine yol açtı."

Geçen aylarda da tekrarlanan olayın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ'nin olayın sorumlularının bulunması amacıyla harekete geçtiği hatırlatılan açıklamada, "Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde ilgili kurumlarla toplantı yapıldı, dereden de numune alındı. Yaşanan bu elim olayın tekrarlanması Manisalılar tarafından üzüntüyle karşılandı." ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Barbuca27 Mayıs 2018 15:04

    Bunlara ne işim verilir bilmiyorum ama sadece şunu diyeceğim tam tamına doğa düşmanı bu vatanı düşünmeyen zararlılar olarak görüyorum. Bunların ne varsa ellerinden alinmali

  • bir yorum27 Mayıs 2018 10:44

    Yahu doğamızı katledenleri kınıyoruz.Bu Allahdan imandan yoksun habisler yüzünden derelerde artık balıklar yaşamıyor.Bu kadar mı doğa düşmanısınız ya.Yani yarın bir gün altında gölgelenecek ağaç,huzur bulacağınız bir doğa bulamayacaksınız.Yani evler konutlar yapıyorlar etrafını sonradan yeşillendiriyorlar.Hazır Allahın verdiği yemyeşil alanlarıda bir kaç kuruş fazla kazanacağız diye yok ediyorlar.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kardeşim.