E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDeniz Yatırım’dan kazandıran halka arzlar---

Deniz Yatırım’dan kazandıran halka arzlar

Deniz Yatırım’dan kazandıran halka arzlar
25 Nisan 2017 - 15:17 borsagundem.com

Deniz Yatırım’ın liderlik ettiği 7 şirketten 6’sı, halka arz yatırımcısına yüzde 29 ile yüzde 319 arasında getiri sağladı.

Türkiye’nin en yaygın şube ağına sahip olan Deniz Yatırım’ın Teşvik ve Koruma uygulamaları ile liderlik ettiği 7 şirketten 6’sı, halka arz tarihinden 21 Nisan 2017 tarihine kadar halka arz yatırımcısına %29 ile %319 arasında getiri sağladı. Söz konusu Teşvik ve Uygulamalar 2010 yılından itibaren Katmerciler, Bilici Yatırım, Özak GYO, Polisan Holding, Tümosan, Panora GYO ve Çuhadaroğlu halka arzlarında kullanıldı.

Söz konusu uygulama kapsamında “İade Garantisi”, “Bonus Pay”, “Mali Performans Garantisi”, “Günlük Alım Emri Uygulaması” ve “Nakit Temettü Garantisi” sermaye piyasalarında ilk kez Deniz Yatırım tarafından geliştirilerek kullanılırken, uygulamalar, halka arza katılan yatırımcıları orta/uzun vadeli yatırıma teşvik etmek, borsa performansı ve gelecek beklentileri konusunda yatırımcılara güven sağlamak amacını taşıyor.

“Halka arzlara yatırımcının güven ve ilgisi artarken, uzun vadeli yatırım da teşvik edildi”

Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Genel Müdürü Melih Akosman konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi; “Yatırımcı Teşvik ve Koruma Uygulamaları ile yatırımcılar korunurken, şirketler borsaya güçlü bir mesaj vererek başlangıç yaptılar. Bu uygulamaları kullanarak liderliğini yaptığımız şirketlerin yurt içindeki halka arzları önemli başarılar ile tamamlandı. Patronlar şirketlerine ve halka arz fiyatlamasına güvenlerini bu uygulamalar ile gösterdiler. Yatırımcılar ise daha güvenle yatırım yaptılar ve kazanç sağladılar. Teşvikler, yatırımcıların daha uzun süreli yatırıma özendirilmesinde de önemli rol oynadı. Yarattığımız güven mekanizması sayesinde her halka arzda binlerce yeni yatırımcı sermaye piyasaları ile tanıştı. DenizBank Özel Bankacılık, Deniz Yatırım, DenizPortföy ve Deniz GYO güçlerinin birleşimiyle oluşan DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu’muz Temmuz 2016 itibari ile müşterilerimizin tüm finansal ürünlere tek bir çatı altından ulaşabileceği şekilde yeniden düzenlendi, dijitalize hizmet anlayışımız ve geniş ürün yelpazemizle müşterilerimizin her zaman yanında yer alırken, liderlik edeceğimiz yeni halka arz işlemlerinde de bu uygulamaları sürdüreceğiz.”

DENİZ YATIRIM’A TSPB’EN ÖDÜL

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren; halka arzlar ile şirket birleşmeleri ve satın almaları konularında önemli projelere imza atan Deniz Yatırım, fark yaratan çalışmaları ile prestijli ödüllere ismini yazdırmaya devam etti.

Deniz Yatırım, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın katılımıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde halka arzlarda kullandığı “Yatırımcı Koruma ve Teşvik Uygulamaları” ile En Yaratıcı Sermaye Piyasası Ödülü’nü kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)