E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenge’ydi Pana oldu, Şaşmaz planlarını anlattı---

Denge’ydi Pana oldu, Şaşmaz planlarını anlattı

Denge’ydi Pana oldu, Şaşmaz planlarını anlattı
20 Ekim 2017 - 16:22 borsagundem.com

55.4 milyon lira bedelle yüzde 48,5’i Raci Şaşmaz’a geçen Denge Yatırım Holding’in ismi Pana Yatırım Holding oldu. Başkan Şaşmaz, hedeflerini medya ile paylaştı...

BORSAGUNDEM.COM

Halka açık Denge Yatırım Holding’in yüzde 48,5’ini satın alarak, şirketi Pana’yı inşaat, enerji ve medyanın yanında şimdi de borsaya taşıyan ünlü yapımcı Raci Şaşmaz, ‘denge’leri değiştiren ikinci adımını da attı.

Borsa dünyasında çok ses getiren satışın hemen ardından Borsagundem.com’un iki gün önce manşetten duyurduğu, “Denge Yatırım Holding’in yeni ismi Pana Yatırım Holding olarak değişiyor” haberi, bugün doğrulandı. Şirket ünvanının Pana Yatırım Holding Anonim Şirketi olarak değiştirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması kararı KAP’ta duyuruldu.

Raci Şaşmaz, Swissotel The Bosphorus’ta düzenlediği basın toplantısında, Denge Yatırım’ın yerini alan Pana Yatırım Holding’in sermaye piyasalarına giriş sürecini, kısa ve uzun vadede ekonomik stratejilerini medya ile paylaştı. 

KÜRESEL ORTAKLAR, YENİ FİNANSAL ENSTRÜMANLAR

Mahir Şaşmaz, Maruf Dindar, Al Bawakir Şirketler Grubu, Recep Ali Keydal, Oktay Kaynarca, Tarık Ünlüoğlu ve sektör temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Pana Yatırım Holding Başkanı Raci Şaşmaz, “Pana Yatırım Holding olarak gayrimenkul, medya ve entertainment sektörlerinde marka, satış kanalları ve ürünlerimizle global rekabette sürdürülebilir bir büyüme ve başarı için eksik kalan tarafımızın küresel finansal sisteme erişilebilirlik olduğunun idrakiyle sermaye piyasalarına bu ilk adımı atmış oluyoruz” dedi.

Şirket olarak Türkiye’de ilk ve tek finansal sektörle entegre olabilecek bir iş modeli hazırlığı yaptıklarını, sermaye piyasalarına girişin de bu vizyonun ilk ve önemli adımı olduğunu ifade eden Şaşmaz, “Sermaye piyasalarında oluşumuz küresel ortaklarımızın Türkiye’ye finansal kaynak getirirken, eksik olan finansal enstrümanları sunacaktır” şeklinde konuştu.

Raci Şaşmaz, söz konusu finansal enstrümanları şöyle sıraladı:
*Yurtdışı tahviller,
*Konvertable finansal ürünler,
*Blok hisse satışları,
*İkincil halka arzlar

Şaşmaz, sahip oldukları varlıklar için de, “Global piyasalarda bilinen marka ve markalı ürünleriniz, güçlü satış kanallarımız, güçlü finansal ve stratejik ortaklarımızdır” ifadesini kullandı.

Raci Şaşmaz'dan Denge'de ikinci adım

MEDYA ALANINDA HALKA ARZ SİNYALİ

Raci Şaşmaz toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Amacımız sermaye piyasasına girerek, medya ve gayrimenkul sektöründe daha şeffaf, daha doğru yönetilen, daha halkla iç içe bir yatırım yapmak." dedi ve ekledi: "Gayrimenkule ve medyaya yatırım yapmaya devam edeceğiz. İnsanların her alanda yatırım yapabileceği; bir başka deyişle, medya sektörünü geliştirirken, insanların hem gayrimenkul yatırımı yapabilecekleri hem de borsada bu hisseleri satın alarak, bu şirketin projelerine güvenerek, hisselerini satın alabileceği, beraber çalışabileceğimiz, beraber kazanabileceğimiz bir hedef ile yoldayız.  Bütün hedefimiz bu yatırımın açık, şeffaf bir yönetim ve mali disiplinle ekonomiyi tamamen vatandaşlarımızla paylaşarak projeksiyonumuzu sunmak."

Şaşmaz bir soru üzerine, “Belki yakın bir zaman içerisinde medya alanında da bir halka arzla uluslararası arenada çok farklı bir fon oluşturacağız” dedi.

4 PROJEDEKİ CİRO HEDEFİ YAKLAŞIK 3 MİLYAR TL

Verilen bilgilere göre grubun devam eden gayrimenkul projesi Jardin Eden Çeşme’deki yatırım miktarı 133 milyon TL, hedef ciro 257 milyon TL. Planlanan Jardin Eden Şile ve Jardin Eden Kurtköy projelerinde toplam yatırım miktarı 510 milyon TL, ciro hedefi ise 1.1 milyar TL. Tamamlanan ve devam eden Brooklyn projesine yapılan yatırım 800 milyon TL, hedeflenen ciro da 1.4 milyar TL.

Ayrıca Pana Grup olarak, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’de ve dünyada yeni yatırım projeleri için çalışmaların devam ettiği, Al Bawakir Grubu ortaklığı ile 5 yıl içerisinde 2 milyar dolarlık yeni yatırım imkanları için görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

HİSSELER YÜZDE 85 DEĞER KAZANDI

Raci Şaşmaz’ın şirketi almasıyla birlikte Borsa İstanbul’da işlem gören payları da hafta başından bu yana yüzde 85 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,48
En Yüksek: 2,53
En Düşük: 2,47
Değişim -1,98 %
FK: 2,77
PD / DD: 0,83
İşlem Hacmi 52.914.286
Toplam Adet: 21.214.915
Ağırlıklı Ort.: 2,51
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)