E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenge’de Şaşmaz kural! Ayrılma hakkı 2.26 TL’den kullanıldı ---

Denge’de Şaşmaz kural! Ayrılma hakkı 2.26 TL’den kullanıldı

Denge’de Şaşmaz kural! Ayrılma hakkı 2.26 TL’den kullanıldı
07 Kasım 2018 - 17:39 borsagundem.com

Raci Şaşmaz’ın hamleleriyle borsaya damgasını vuran Denge Yatırım Holding Genel Kurulu’nda 75 milyonluk iştirak satışı onaylandı, isteyen yatırımcı 2.26 TL’den ayrılma hakkını kullandı, parasını aldı.

BORSAGUNDEM.COM

Reyting rekorları kıran dizi ve film projelerinin usta mimarı, Borsa İstanbul’un genç patronu Raci Şaşmaz’ın, stratejik adımlarla gücüne güç kattığı Denge Yatırım Holding’de, halka açık şirketini düşündüğü ve hissedarlarına verdiği değer bir kez daha ortaya çıktı.

Şaşmaz tarafından hisseleri nominal bedelle devredilen milyonluk markalarla içi doldurulan Denge’nin bugün şirket merkezinde gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda yatırımcı cephesi adına önemli ayrıntılar gündeme geldi. Büyük heyecan, 75 milyon liralık iştirak satışı sonrası doğan ‘ayrılma hakkı’nda yaşandı.

İŞTİRAK SATIŞI ONAYLANDI, AYRILMA HAKKI KULLANILDI

İsteyen yatırımcıya hissenin mevcut fiyatının iki katı değeriyle ayrılma hakkı fırsatı sunuldu.   

Genel Kurul’da öncelikle 4 ay önce 75 milyon TL bedelle Cevdet Taşkesen’in aldığı Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları satışı onaylandı.

Ardından ayrılma hakkı kullanımı ele alındı. Raci Şaşmaz’ın her işlemde Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde yatırımcıların hakkını gözeterek tanıdığı ayrılma hakkı kuralı bir kez daha uygulandı.  

Her bir hisse için ayrılma hakkı fiyatı 2.2616 TL olarak belirlendi. Toplantıya katılan yatırımcılar arasında arzu edenler 2.2616 TL’den bu hakkı kullandı.

DETAYLAR TOPLANTI TUTANAĞINDA

Denge Yatırım Holding tarafından KAP’a gönderilen duyuruda yer alan tutanakta, “Toplantıda hazır bulunan ve gündemin 10. maddesinde ismi yazılı olan ve MKK’dan muhalefet şerhi ve ayrılma hakkı bildirenler Yönetim Kurulu’nun almış olduğu, 2.2616 TL bedel ile ayrılma hakkını kullanmak istediklerini beyan ettiler” denildi. Tutanakta oy çokluğu ile işlemin kabul edildiği vurgulandı.

İştirak satışının Genel Kurul’da ele alınışı da tutanağa şu şekilde yansıdı: “Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme A.Ş.’nin yüzde 100 iştirakimiz Toma Finance Limited’e ait yüzde 51 ve şirketimize ait yüzde 49 payını tüm hak ve yükümlülükleri ile 17.07.2018 tarihinde imzalanan satış sözleşmesi kapsamında Cevdet Taşkesen’e 75.000.000 TL bedel ile satılması hususu pay sahiplerimizin onayına sunuldu.

Satış hususu 789.566,452 ret oyuna karşılık, 108.712.467, 396 kabul oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.”

12 madde olarak düzenlenen toplantı tutanağında Genel Kurul'da gündem gereği yapılan müzakereler sonucunda alınan kararlara yer verildi,

DENGE YATIRIM HOLDİNG GENEL KURUL
TUTANAĞININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ŞİRKETİN KASASINI DOLDURUYOR

Raci Şaşmaz, patron olarak sermaye piyasalarına girdiği günden bu yana cebini değil halka açık şirketinin içerisini doldurmaya devam ediyor. 

10 yıllık geniş bir vizyonla ilerleyen ve adımlarını da bu projeksiyon kapsamında atan Pana Yatırım Holding’in hedefleri büyük.

Gelecek dönemin projeleri arasında 250 milyon dolarlık bir özel sermaye fonu ve bir medya teknoparkı da var. Pana Yatırım orta vadede Pana Medya'yı da halka arz etmeyi planlıyor. Şaşmaz, Katarlı ‘Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı’ Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.

 

 

 **

 

  

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,54
En Yüksek: 2,58
En Düşük: 2,49
Değişim -1,17 %
FK: 2,84
PD / DD: 0,85
İşlem Hacmi 29.263.238
Toplam Adet: 11.544.357
Ağırlıklı Ort.: 2,71
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)