E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDemirören Gazetecilik brüt takasa alındı---

Demirören Gazetecilik brüt takasa alındı

Demirören Gazetecilik brüt takasa alındı
22 Ekim 2018 - 18:41 borsagundem.com

BİST, Demirören Gazetecilik hisselerinde 15 gün süreyle brüt takas uygulanacağını duyurdu

Borsa İstanbul, Demirören Gazetecilik (DGZTE) hisselerinde brüt takas uygulanmasına karar verdi. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DGZTE paylarında 23 Ekim günü seans başından itibaren, 6 Kasım günü seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

AÇIĞA SATIŞ VE KREDİLİ İŞLEM YASAĞI SÜRESİ UZATILDI

DGZTE hisselerinde VBTS kapsamında 15 Ekim itibariyle getirilen ve 29 Ekim'e kadar süreceği duyurulan açığa satış ve kredili işlem yasağının ise, brüt takas uygulamasıyla birlikte 6 Kasım günü seans sonuna kadar devam edeceği kaydedildi.

KAP'ta yer alan açıklamada brüt takas uygulamasıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa22 Ekim 2018 23:20

    Borsanın bu dalgalı ve aşağı yönelim içinde olduğu bir durumda kredili işlem ve açığa satış ,işlem yapanı zarara götürür.Bu şartlar altında borsa yükselmez çöküşe gider,nitekim gidiyor da.Bir diğer durum nakit alış veriş yapanlar borsadan korkup kaçıyor,ya da ürkek davranıyor.Dolaysıyla bir müddet borsada açığa satış ve kredili işleme engel olunmalı bu herkes için iyi olur.

  • Osman Öncü22 Ekim 2018 19:24

    Bıktık usandık şu açığa alış satış dan yani bütün hisselerde yasaklayacak bir baba yiğit de çıkmıyor ki !!!!!! Borsa düşerken açığa satıyorlar hisseler üzerinde , borsa üzerinde satış baskısı oluşturuyor.Devlet açığa alış satışı yasaklamalı bence hatta kredili alışlarıda yasaklamalılar.herkes parası kadar alsın satsın işte o zaman borsa gerçek olur.