E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Darbeci olduğunu bilseydim Terzi'yi ben vururdum"---

"Darbeci olduğunu bilseydim Terzi'yi ben vururdum"

Darbeci olduğunu bilseydim Terzi'yi ben vururdum
22 Şubat 2017 - 06:33 borsagundem.com

Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili duruşmada ifade veren cuntacı general Terzi'nin emir subayı Ahmet Kara, "Halisdemir'in sahip olduğu bilgiye ben sahip olsaydım ben de Semih Terzi'yi vururdum" dedi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak darbenin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 sanıklı davanın ilk duruşması dün yapıldı. Terzi’nin emir subayı Astsubay Ahmet Kara, “Halisdemir, darbe olduğunu anlamış, Halisdemir’in sahip olduğu bilgiye sahip olsaydım ben de Semih Terzi’yi vururdum. Ben de aynısı yapardım” dedi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanıklar, adliyenin personel girişinden salona alınırken, gazetecilerin görüntülemesine izin verildi. Duruşma salonunda, ÖKK’daki çatışma sırasında kafasından yaralanan Astsubay İsmail Oğuz ile şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in eşi Hatice Halisdemir de müşteki olarak hazır bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman da duruşma savcısı olarak görev yaptı. Duruşmayı Ankara Adliyesi’nde görev yapan bazı başsavcıvekilleri de izleyici olarak takip etti.

TELEVİZYONU AÇTIRMADI

Kimlik kontrolünün ardından Semih Terzi’nin emir astsubayı Ahmet Kara savunmasını yaptı. Kara, özetle şunları anlattı: “Saat 18.00’de sivil kıyafetle oturuyordum. Saat 21.30-22.00 sıralarında Terzi, ‘Diyarbakır’a gideceğiz hazırlık yap’ dedi. Sırt sırta Diyarbakır’a gittik. Yol boyunca telefonuyla ilgilendi. Normalde bir general geldiğinde karşılama yapılırdı. Diyarbakır’da böyle bir şey olmadı. Havaalanındaki binada TV’yi açmaya çalıştım. Ancak Terzi izin vermedi. Uçakla Ankara’ya, helikopterle de ÖKK’ya geldik. Karargâha ilerlemeye başladık. Sağ taraftan birkaç el silah sesi geldi. Kendimi karargâh binasının içine attım. Ambulansla GATA’ya gittik. Darbe girişimi olduğunu orada anladım. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir darbe olduğunu anlamış, onun sahip olduğu bilgiye sahip olsaydım, ben de Ömer Halisdemir’in yaptığı gibi Semih Terzi’yi vururdum. Halisdemir’in sahip olduğu bilgiye sahip olsaydım ben de aynısını yapardım. Semih Terzi’den şüphelenmedim. Terzi’nin böyle bir hain olacağı aklımın ucuna gelmezdi. FETÖ ile bir bağlantım bulunmamaktadır. Eğer ben böyle darbe girişimine katılmak için geldiğimizi bilsem elimde ütülü elbiselerin bulunduğu çanta ile mi gelirdim? Böyle bir şey için gittiğimizden haberimiz yoktu.”

BEN NASIL ANLAYAYIM

Sanık Astsubay Erhan Almaz da özetle şunları anlattı: “Karargâha giderken birden silahlar patladı. Ah, vah seslerinden Semih Terzi’nin vurulduğunu anladım. Terzi kelime-i şehadet getirerek gidiyordu. İnim inim inliyor, bağırıyordu. Terzi, 2014 yılında bu hükümet döneminde general yapıldı. Darbe teşebbüsünde bulunmadım. Ama içine çekildim. Ben astsubayım, bir tuğgeneralin darbeci olduğunu anlayamam ki. Genelkurmay Başkanımızın yanındaki yaveri darbeci çıkmış. O anlamamış, ben astsubayım nasıl anlayayım?” (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)