E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDarbe girişimi öncesi BİST'teki yüklü satışlara gözaltı!---

Darbe girişimi öncesi BİST'teki yüklü satışlara gözaltı!

Darbe girişimi öncesi BİST'teki yüklü satışlara gözaltı!
29 Temmuz 2016 - 09:39 borsagundem.com

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsü öncesinde borsada olağanüstü işlemler inceleniyor. Yatırımcıların darbeyi önceden öğrenip öğrenmedikleri soruşturulacak

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü öncesinde İstinye'deki olağandışı satışları mercek altına aldı. 11-15 Temmuz tarihleri arasında yüksek miktarda satış yapanlar isim isim listelendi. Bu kişilerin ve kurumların daha önceki alım-satım grafikleri inceleniyor. Darbe girişiminden önceden haberdar olup olmadıkları soruşturulacak.

250 MİLYONLUK ŞÜPHELİ İŞLEM

Listede ilginç isimler dikkat çekiyor. Ama en şüpheli işlemi gerçekleştiren İzmit'ten işlem yapan, 20 yaşındaki M.D. 11-15 Temmuz tarihleri arasında vadeli işlemler ve opsiyon borsasında 250 milyonluk satış yapan M.D.'nin 'endeks düşecek' ve 'dolar artacak' opsiyonuna oynadığı öğrenildi. Darbe öncesindeki hafta pozisyonlarını boşaltan M.D.'nin hafta başında tekrar alıma geçmesi de şüpheleri artırıyor. Söz konusu kişinin, bir haftada 12 milyon TL kazandığı belirtiliyor.

DEUTSCHE VE CITI DE VAR

O hafta pazartesinden itibaren satışa geçenler arasında Alman Deutsche ile Citi Group da bulunuyor. Deutsche Bank'ın 140 milyon TL, Citi Group'un ise 90 milyon TL'lik satış yaptığı belirtiliyor. İki yabancı bankanın 15 Temmuz'daki darbe girişimini önceden haber alıp almadıkları araştırılıyor.

O hafta Barut, Sabancı ve Dedehayır da hisse satmış

O hafta satış yapanlar arasında bilindik Türk işadamları da var. Abdi İbrahim'in Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut (net satış 85.6 milyon TL), Sedes Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Demir Sabancı (net satış 54.1 milyon TL), Cayman Adaları'nda kurulu BCM Global Fund (net satış 20 milyon TL), ünlü spekülatör Pasifik Investment Int. Sahibi Ahmet Dedehayır (20 milyon TL) gibi işadamları da yüklü satış yapanlar arasında. SPK, bu kişilerin satışlarının darbe teşebbüsüyle bağlantısı olup olmadığını araştıracak. Gerekirse Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.

Sabah-Dilek Güngör

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)