E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDanske Bank'tan şok dolar tahmini---

Danske Bank'tan şok dolar tahmini

Danske Bank'tan şok dolar tahmini
20 Ağustos 2018 - 17:35 borsagundem.com

"En iyimser" yabancı bankadan gelecek 1 yıl için kaygı veren dolar kuru tahmini: Bir dolar 75 ruble olur...

Yıllardır Rus rublesi hakkında en iyimser değerlendirmeleri yapmakla ünlenen Finlandiya merkezli Danske Bank bir yıl içerisinde doların piyasa değerinin 75 rubleye kadar yükseleceğini öngören bir tahmin yayımladı. Banka kıdemli ekonomisti Vladimir Miklaşevski tahminlerini jeopolitik risklerdeki artışa dayandırdıklarını söyledi.

Miklaşevski ABD'de sonbaharda kabul edilmesi beklenen yeni yaptırım paketinin Rusya karşıtı söyleme güç katacağına dikkat çekiyor. Buna göre, doların değeri 1 ay sonra 67,8 rubleye yükselirken 3 ay sonra 72 ruble, 6 ay sonra 73,8 ruble ve bir yıl sonra 75,1 ruble değerlerine ulaşacak.

Bankanın raporuna göre, sonbaharda yeni yaptırım paketinin rafa kalkması durumunda ise ruble dolar karşısında değer kazanacak.

RBC'nın haberi yayına hazırlandığı sırada dolar Moskova borsasında 67 rubleden işlem görüyordu. Türk lirasındaki düşüşten etkilenen ruble son bir haftadır dolar karşısında değer kaybediyor. (Türkrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)