E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Dalgalanma geçici---

Dalgalanma geçici

  Dalgalanma geçici
21 Temmuz 2016 - 11:25 borsagundem.com

Piyasalardaki dalgalanmaları değerlendiren İEAD Başkanı Prof. Dr. Bilgin, “Dalgalanma geçici” dedi.

Hain darbe kalkışması sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmaları değerlendiren İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, dalgalanmaların bir şok etkisinden kaynaklandığını ve geçici olduğunu söyledi. Piyasaların kısa sürede normal işleyişine döneceğini belirten Prof. Bilgin’e göre Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam.

Türk bankacılık sektörünün oldukça sağlam olduğunu, cari açıktaki daralmanın devam ettiğini, kamu bütçesi ve kamu borçları bakımından da sağlam bir yapının olduğunu söyleyen İEAD Başkanı’na göre makroekonomik göstergelerde de olumlu bir seyir söz konusu. Ekonominin büyümeye devam ettiğini ve enflasyon ile faiz gibi göstergelerde de olumlu bir seyrin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, “Bu koşullarda dalgalanmanın uzun sürmesi mümkün değil” diyor.

SİYASİ BİR KARAR

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's’un Türkiye’nin kredi notunu bir kademe düşürmesini de değerlendiren İEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilgin‘e göre, bu, tamamen haksız ve önyargılı bir karar. Kararın tamamen ‘siyasi’ olduğunu söyleyen Prof. Bilgin, “Bir siyasi belirsizlik yok, aksine güçlü bir siyasi liderlik ve iktidar var” diyor. S&P’un siyasi kutuplaşmanın arttığı iddiasının da gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Prof. Bilgin, aksine her kesimden insanların bütünleştiğine ve milletin adeta yekvücut olduğuna dikkat çekiyor.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)