E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDahlan'ı Filistin'de yönetime getirmek için gizli anlaşma---

Dahlan'ı Filistin'de yönetime getirmek için gizli anlaşma

Dahlan'ı Filistin'de yönetime getirmek için gizli anlaşma
02 Temmuz 2017 - 09:46 borsagundem.com

İsrail basını, İsrail, Mısır ve BAE’nin Filistin’de yönetimi devirmek için anlaştığını öne sürdü. Amaç, Türkiye ve Katar’ı Gazze’den dışlamak…

İsrail, Mısır ve BAE Ortadoğu'nun en karanlık isimlerinden Muhammed Dahlan'ı Filistin'de yönetime getirmek için anlaştı. İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin iddiasına göre, bu üç ülke, BAE tarafından desteklenen Muhammed Dahlan'ı Mahmud Abbas'ın ve Hamas'ın yerine Filistin'in yeni lideri yapmayı planlanıyor.

ELEKTRİK KOZU

BAE, uzun bir süreden beri elektriklerin kısıtlı olarak verildiği Gazze'yi elektrik kozuyla diz çöktürmeyi planlıyor. İsrail-BAE ve Mısır'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı da sıkıştırmaya ve siyasi rakibi Dahlan'ı öne çıkarmaya çalışacakları belirtiliyor. BAE, yaşanan elektrik sıkıntısının giderilmesi için yeni bir enerji santrali inşa edecek.

İSRAİL'İN RÜYASI

BAE bunun için 150 milyon dolar ayırdı. Mısır da Refah sınır kapısını insanlara ve mallara açacak. Bunun içinde Abbas'ın yerine Dahlan'ın liderliğinin kabul edilmesi için bastıracak. Benzer bir durumun Hamas'ın kontrol ettiği bölge için de geçerli olduğu ve İsrail'in Hamas'ın devre dışı kalmasını ve Dahlan'ı istediği belirtiliyor. Hedefin, Gazze'ye İsrail ile uzlaşma yanlısı olan bir Dahlan yönetiminin getirilmesi olduğu iddia ediliyor. Eğer plan uygulanırsa İsrail-Mısır rüyası gerçekleştirilebilecek. Planın bir diğer hedefi ise Türkiye ve Katar'ın Gazze'deki rolünü etkisiz hale getirmek.

ÜÇLÜ MUTABAKAT

Hamas heyeti, Haziran ayı başlarında gerçekleştirdiği bir haftalık Mısır ziyaretinde üst düzey yetkililerle bir araya gelmişti. Hamas, görüşmeler neticesinde, Kahire yönetiminin, "Refah Sınır Kapısı'nın düzenli şekilde açılmasıyla Gazze Şeridi'ndeki sıkıntıların hafifletileceği ve ticari hareketin kolaylaşması için çift yönlü bir ticaret kapısının açılacağı" vaadinde bulunduğunu ifade etmişti. Mısır yönetimi, Hamas ve Fetih hareketinden ihraç edilen Muhammed Dahlan arasında varılan üçlü mutabakat sonucunda 21 Haziran'da Gazze'ye akaryakıt sevkiyatına izin vermişti.

ARAFAT SUİKASTÇISI

Muhammed Dahlan, BAE tarafından finanse edilen El Gad Televizyonu'nun sahibi. Gazze'de Hamas iktidara gelmeden önce El Fetih partisinin bu bölgedeki lideri olan Dahlan, yolsuzluktan yargılanmaya başlayınca Filistin'i terk edip Körfez'e sığınmıştı. Oldukça karanlık bir geçmişe sahip olan Dahlan'ı, Mahmut Abbas Yaser Arafat'ın ölümünden sorumlu tutmuştu. İngiliz The Guardian gazetesinin eski editörü David Hearst ise Dahlan'ı, 15 Temmuz darbe girişiminde aracılıkla suçlamıştı. Son olarak FETÖ lideri Gülen'le röportaj yapan Mısır kanalının sahibi olarak Türkiye'de gündeme gelen Dahlan, daha önce de Libya'da iç savaş çıkarmakla suçlanmıştı.(Yenişafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ey müslümanlar03 Temmuz 2017 08:53

    tek galip olanın allah olduğunu unutursanız... böyle israilin abd nin borazanlığını yaparsınız

  • Hayri02 Temmuz 2017 17:24

    Iside destek vermeseler daha iyi olurdu. Simdi isler sarpa sardi

  • Itri02 Temmuz 2017 17:22

    Murat gibileri oldugu muddetce suriye irak ta savas cikar, tir tir silahlar gider, olan musluman halka olur

  • Murat Demir02 Temmuz 2017 15:57

    Emekci. Emeklerin bosa. Beyin nsanlara kullanmak icin verilmistir. Kullan . Korkma eskimez

  • Mehmet 02 Temmuz 2017 13:54

    İsrail denince akla Türkiye ile İsrail arasında ki hem ticari hem de askeri anlaşmalar geliyor insanın aklına.İsraile karşıyız diyenlerin anlaşmaları bunlar....gerçekler gerçekler

  • arap ajan..02 Temmuz 2017 12:32

    bu dahlan müslüman görünümlü yahudi olabilir..

  • Emekci02 Temmuz 2017 12:29

    Katar ve turkiye, abd usleri ile korunan iki sozde musluman ulke. Abd koruyup kollamasa. Ikisi de rusyaydi, irandi, arapdi derken savaslarla helak olup gider. Tanri abdyi korusun:)

  • ahmet engin02 Temmuz 2017 12:02

    İsrailin tarafı olan her Müslüman görünümlü münafık zelil olmaya mahkumdur. Nasıl olsa artık ülkemiz eski Türkiye değil. Biz her zorluğu göğüslemeye hazırız elhamdülillah...