E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhuriyet davasında Kadri Gürsel'e tahliye---

Cumhuriyet davasında Kadri Gürsel'e tahliye

Cumhuriyet davasında Kadri Gürsel'e tahliye
25 Eylül 2017 - 22:56 borsagundem.com

Cumhuriyet Gazetesi davasında Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, Kadri Gürsel'in tahliye edilmesine karar verildi.

Cumhuriyet gazetesi yazar, yönetici, muhabir ve çalışanlarının yargılandığı davanın 3'üncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre, duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel'in de arasında olduğu 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme savcının görüşüne karşı sanık ve avukat beyanlarıyla devam etti.

ARA KARAR AÇIKLANDI: KADRİ GÜRSEL'E TAHLİYE

Savcının talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar; Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına, Kadri Gürsel'in ise tahliye edilmesine karar verildi.

Duruşma 31 Ekim saat 09.30'a ertelendi.

TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Kadri Gürsel, tahliye sonrası cezaevi önünde şöyle dedi:

"Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum, bize bir kez daha dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Bu kamuoyu bu sayede oluştu. Geride bıraktığım dört arkadaşım adına da bunları size iletiyorum. Çok fazla sevinecek bir durum da yok. Haksız mesnetsiz suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu."

STAR VE AKŞAM GAZETELERİNE SUÇ DUYURUSU

Star ve Akşam Gazeteleri'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, "Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi" şeklindeki atılan twitlerle ilgili mahkeme başkanı; "Star ve Akşam gazetelerinin kendi kendine işgüzarlık yaparak yorum yapması, öngörüde bulunması ile ilgili basın bürosuna suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup26 Eylül 2017 07:37

    Kadri Gürsel, birileri FETÖ’ye her istediğini verirken FETÖ ile mücadele ediyordu.

  • The newest Turkish 26 Eylül 2017 07:21

    Sırf aziz hakkımızın seçtiği hükümetin yasal olmayan yollarla düşmesi için her türlü kumpas ve terör faaliyeti yapan bütün FETÖ cüler ile hem de bilerek kol kola sırt sırta yürü sonra bir telefon görüşmesi ile beni içeri aldılar de ... geçin bu yalanları , konuşmalarınız hala internette ... Bu vatan kendine hizmet edip sahip çıkanlarındır yoksa ipi dişardakilerin değil ... Bedeli kan ise kanımız can ise canımız , feda olsun helal olsun ...

  • Kaçan Grup26 Eylül 2017 07:12

    Geçmiş olsun, size yapılan haksızlıklar unutulmayacak.

  • Aziz 25 Eylül 2017 23:19

    2019 da Cumhurbaşkanılığına aday gösterilmeli