E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Bu savaşı biz kazanacağız---

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Bu savaşı biz kazanacağız

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Bu savaşı biz kazanacağız
12 Ağustos 2018 - 23:53 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın Trabzon konuşmasının ardından bir algı operasyonu yürütüldüğü belirtilerek, "Bu savaşı devlet-millet birlikte biz kazanacağız" denildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dolardaki hareketliliğe ilişkin, "Bu algı operasyonu ülkemizin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşın bir parçasıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam Trabzon'da yaptığı konuşmasında, "Bilesiniz ki bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. Aksi takdirde B planını, C planını uygulamak zorunda kalırım." şeklindeki açıklamaları üzerinden bir algı operasyonu yürütüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bu algı operasyonu ülkemizin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşın bir parçasıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir. Cumhurbaşkanımızın sözleri Türkiye ekonomisini güçlendirmeye yönelik devletimizin kararlı tutumunu yansıtmakta, ülkemizden döviz kaçışını engellemeye dönük bir uyarı mahiyeti taşımaktadır.

Cumhurbaşkanımız henüz B ve C senaryolarının detaylarına ilişkin bir bilgilendirme yapmamışken sanal senaryolar üreterek halkımızı ve piyasa aktörlerini tedirgin etme çabası kabul edilemez. Türkiye, bir ekonomik savaş vermektedir. Buna mukabil ekonomimiz güçlüdür, bu savaşı millet-devlet birlikteliğiyle biz kazanacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Terli13 Ağustos 2018 11:21

    Delik buyukse yama tutmaz

  • Ahmet13 Ağustos 2018 10:34

    Ha gayret kazanacaksın erdoğan dolar 10tl ye koşuyor....

  • K213 Ağustos 2018 09:45

    ben inanmak istiyorum ama geçmiş bunu mümkün kılmıyor..........bu gün ak dediğiniz yarın kara oluyor inandım dolarımı sattım en büyük kazığı sayenizde yedim......sağolun.............

  • Bika13 Ağustos 2018 02:51

    Pariteyi, Türk tahvillerinin faizlerini , 5 yıllık CDS'i belirleyen piyasalardır ve yabancı yatırımcılardır. Yurt dışı borçlanmayla alınan döviz kredileri ihracata yönelik üretime dönüşmediğinden ya da betona gömüldüğünden döviz sıkıntısı ve dış borçları ödeme sıkıntısı yaşanmakta.

  • Taha Türkoğlu 13 Ağustos 2018 01:44

    Bunlar hep bizim hatalarımız doları euroyu aldık kullandık yurdumuza soktuk sonra mızıklayan gene biz olduk.

  • mzd13 Ağustos 2018 00:13

    valla dolar 7.8 olmaz umarım,bide düz olsun deyip 10 yapıyolarmış,varya kim yapıyosa allah belasını versin

  • Recep Tayyyiiippp Erdogannnnn 13 Ağustos 2018 00:00

    Ey traump mıısın turp musun bırak abd başanlıgını gel karşıma seçimde çık vereyim dersini. ...

  • köfteci13 Ağustos 2018 03:58

    KAZANABİLİR SEÇMEN KİTLESİ AYNI