E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: En ağır görev YSK'ya düşecek---

Erdoğan: En ağır görev YSK'ya düşecek

Erdoğan: En ağır görev YSK'ya düşecek
21 Nisan 2018 - 21:15 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak olan seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En ağır görev Yüksek Seçim Kurulu'na düşecek." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erken seçime ilişkin, "Milletimiz eğer bize 'devam' derse devam ederiz, 'tamam' derse saygı duyarız, yapılacak olan iş budur." diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Cumhur ittifakını beraber olgunlaştırdığımız, gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin bu açıklaması durumu değerlendirmemizi gerektirdi, değerlendirdik ve böylece buraya geldik. Yoksa önceden kesinlikle böyle bir görüşme, söz konusu değil."

"Temayül yoklaması yapacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temayül yoklamasını yapacağız, çünkü temayül olmadan milletvekili adaylarımızı belirmek doğru olmaz." dedi.

"Buradaki bütün hedef, Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklayacağı seçim takvimidir." diye konuşan Erdoğan, "Onlar resmi seçim takvimini açıklayacak ki biz de gerçi önceden bazı hazırlıklar var ama kendi takvimimizle onu örtüştüreceğiz. Böylece yol haritamızı da ona göre belirleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

"Ortak miting konusunda olumsuz görüşümüz yok"

MHP ile ortak miting konusuna ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Böyle bir talebin olması noktasında, olumsuz görüşümüz söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şahsen ana muhalefetin başındaki zatın burada olmasını isterim. Bu yarışa girsin." dedi.

Saadet Partisi ile de görüşmelerde bulunulduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"2-3 kez görüşme yaptık. Yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Herhangi bir netice maalesef alamadık. Gördüğümüz kadarıyla her halde CHP'yle daha uyumlu, daha ideal anlamda bazı görüşmeleri oluyor ama Büyük Birlik Partisi ile görüşmelerimiz oldu. Onlarla ilgili bu noktadaki ittifakımız çok farklı bir zeminde oluşacaktır. Onu da yine arkadaşlarımızla değerlendirmelerini yapıp ona göre adını koyacağız."

"Karar neyse o karara hepimizin saygı duyması lazım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin seçimlere girmesine ilişkin de şu açıklamalarda bulundu:

"O, malum Yüksek Seçim Kuruluyla Yargıtay Başsavcılığının yapacağı veya yaptığı görüşmelerin ki bugün görüşmeleri olacaktı, yani oranın vereceği karar neyse o karara hepimizin saygı duyması lazım. Girmesi gerekir diyorsa girer, aksi bir durum olursa aksi olur. Ben şu anda o nokta girmesi, girmemesi noktasında bizim bir sıkıntımız söz konusu değil."

"Tehdit öncelikle stratejik ortaklardan geliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz paramızla ABD'den silah alamıyoruz ama bu terör örgütlerine ne yazık ki ABD, koalisyon güçleri ücretsiz olarak bu silahları, bu mühimmatı verebiliyor. Demek ki tehdit nereden geliyor? Öncelikle stratejik ortaklardan geliyor." şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika22 Nisan 2018 13:27

    YSK, son seçimlerdeki gibi haftalarca mühürü eksik oy pusulaları geçersiz sayılacak diye kamu spotu verip seçim günü saat 16 da geçerli sayması güveni sarsıyor.

  • Talip22 Nisan 2018 13:19

    Geçen seçimde 1.5 milyon mühürsüz evet oyuna ses çıkarmamıştı. Şimdi 10 milyon mühürsüz oy lazım

  • murat22 Nisan 2018 12:28

    tabiki en zor görev YSK nin bay sadi nasıl bir fırıldak çevirecek te seni seçtirecek onu şimdiden kara kara düşünüyor.

  • adalet22 Nisan 2018 11:46

    ysk geçen seçimde oldugu gibi taraf tutacak bir görevli dediki ysk bilgisayarlarını kontrol edin hilenin hangi saatte yapıldıgını ğörürsünüz

  • Talip 22 Nisan 2018 10:25

    İşi zor tabi sen ne dersen onu yapıyorlar....

  • recai22 Nisan 2018 08:34

    yalana, talana son

  • KILIÇ22 Nisan 2018 07:13

    NASIL UNUTABİLİRİM BU ÜLKEYE HİZMETİNİZİ SAYIN REİSİM TABİKİ SİZE DEVAM DİYECEGİZ.

  • Ali22 Nisan 2018 09:37

    Ne hizmetiymiş o. Maaşlar yerlerde sürünüyor. Ülkede satılmayan kurum kalmamış. Tarım hayvancılık bitmiş. İşsizlik artmış. Terör artmış. Huzur yok.

  • Emekli Hüseyin22 Nisan 2018 00:43

    16 yıldır ülkemizi düzeltemedin de bundan sonra mı düzelteceksin?

  • BORSACI 22 Nisan 2018 10:31

    GEÇMİŞ GÜNLERİ GÖRMEDİGİN BELLİ ŞİMDİ HER KAPIDA İKİ TANE SIFIR ARAÇ VAR YOLLARIMIZ AVRUPADAN DAHA İYİ DÜNYANIN ÇEKİNDİGİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİK .ESKİDEN RÜŞVETSİZ KAPIDAN İÇERİ GİREMEZDİK.

  • Velveleci22 Nisan 2018 00:16

    Sonuçta iyi parti seçime giriyormuş. Demek ki engelleme komplo teorisi yalanmış. Seçimde abarttiklari kadar oy alabilecek mi görecez. Bence ekonomi sıkıntılı ama muhalif medyanın habire pompaladığı kriz durumu da yok. Şirketler, bankalar iyi karlar açıklıyor. Yandaş medyayı elestiriyoruz ama muhalif medya da güvenilir değil. Fazlaca velveleciler.

  • Emre 22 Nisan 2018 10:25

    bankalar iyi kãr açıklar tabi vatandaşı yiyip bitirdiler sen ülkende olup biteni görmeyecek kadar kör ve ahmaksın...

  • keklik21 Nisan 2018 22:02

    tabi bir de kedilere düşeceek görev. trafolara girecekler :)

  • Yetti 22 Nisan 2018 00:35

    Arkadaş şu trafo işi sanki tüm türkiyede olmuş gibi habire söylüyonuz. Her seçim mağlubiyeti sonrası kedi trafo. Yeter bıkmadınız mı