E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCredit Agricole'dan TL için çarpıcı tahmin---

Credit Agricole'dan TL için çarpıcı tahmin

Credit Agricole'dan TL için çarpıcı tahmin
31 Mayıs 2018 - 14:57 borsagundem.com

Credit Agricole'a göre, Türk Lirası ve Arjantin Pezosu küresel riskten kaçınma stratejisine karşı kırılgan kalacak

Credit Agricole’ün yayımladığı notta gelişen ülkelerde (EM) döviz ve tahvil piyasasındaki düzeltmenin, bu ülkelerdeki ekonomik görünüme bağlı olarak büyük ölçüde sona erdiği belirtildi. Banka yine de İtalya’daki siyasi krize bağlı olarak kısa vadede baskının süreceğini yazdı. Bankanın Gelişen Piyasalar Araştırma ve Strateji Başkanı Sebastien Barbe, birçok ülkenin büyüme görünümü ve finansal kırılganlık profiline bağlı olarak para birimleri ve faizlerinin istikrar kazanabileceğini belirtti. Barbe 2017 başından beri EM para birimlerini destekleyen büyüme ivmesinin süreceğini öngördü.

Raporda şu ifadeler kullanıldı:EM ihracatı göreli olarak güçlü ve enflasyon baskısı genel olarak kontrol altında. Birçok merkez bankası faizleri artırmak için acele etmeyecek ve Fed’in sıkılaşmasını takip etmek zorunda kalmayabilirler. Satış sıkı bir şekilde dolar yükselişine bağlı. ABD tahvil getirilerindeki yükseliş şimdiye kadar sınırlı kaldı. Piyasalar ‘en kırılgan’ ve ‘en dayanıklı’ olarak ikiye ayrıldı. Kısa vadede baskı sürecek. Türk Lirası ve Arjantin Pezosu küresel riskten kaçınma stratejisine karşı kırılgan kalacak."(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)