E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriConrad’a 70 milyon dolarlık yatırım---

Conrad’a 70 milyon dolarlık yatırım

Conrad’a 70 milyon dolarlık yatırım
03 Mayıs 2016 - 16:44 borsagundem.com

Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy Aksoy Holding’in sahibi olduğu Conrad Otel ve turizmle ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

BORSAGUNDEM.COM

2015 yılı mali sonuçlarına ve 2016 yılı hedeflerine yönelik bilgi veren Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy; “Volatilitenin arttığı, belirsizliklerin yatırım kararlarını etkilediği bir ortamda, Turcas olarak uzun vadeli stratejilerimizi uygulamaya kararlılıkla devam ettik. Önümüzdeki yıllarda da tüm iştiraklerimizde sürdürülebilir kalkınma hedefi ile çalışacağız.” dedi.

Turcas Petrol 2015 mali yılına ilişkin genel kurul toplantısı Erdal Aksoy başkanlığında Conrad otelde yapıldı. Genel kurul toplantısında konuşan Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy,  “Kurumsal yönetimi içselleştirmiş bir şirket olarak, Şirketimizin Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notu’nu 2015 yılı itibarıyla (10 üzerinden) 9,35’e yükseltmeyi başardık. Bu sonuç, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil Türkiye’nin en büyük ve kurumsal 46 şirketi arasında Turcas’ı 13., enerji şirketleri arasında ise 2. Sıraya taşımıştır.” dedi. Batu Aksoy, 2016 – 2020 döneminde, uzun vadeli portföy çeşitlendirme stratejileri doğrultusunda, ülkemizde ve yakın coğrafyada jeotermal, hidroelektrik, rüzgar, kömür ve güneşe dayalı elektrik üretim yatırımlarıyla, çeşitli kaynaklardan gaz tedarik fırsatlarını geliştirmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Genel kurulda yönetim kurulu üyeliğine yönelik bir değişi de yaşandı. Bağımsız yönetim kurulu üyesi Neslihan Tombul’un yerine Mehmet Sami getirildi. Erdal Aksoy Tombul’a katlılarından dolayı teşekkür etti.

“TESELLİMİZ İRAN VE SUUDİ MÜŞTERİLERİN ARTMASI”

Gene kurul bitiminde katılımcılarla birlikte öğle yemeğinde buluşan Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy, Aksoy Holding’in sahibi olduğu ve içinde bulundukları Conrad Otel’deki yenileme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Yenileme çalışmalarına 70 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Batu Aksoy, “ 3 senelik serüvenimiz bitiyor.  Eylül ekim gibi yeni bir açılış yapacağız. Conrad Türkiye’nin en büyük otellerinden biri biliyorsunuz. Bu yaptığımız yenileme yatırımıyla 3 tane otele açılırdı” dedi. Sonra Aksoy sözlerine şöyle devam etti:

“Biz 3 sene önce bu yatırımı yaparken Türkiye’de her şey çok iyiydi. Bize gelen müşterilerimiz dünyanın her yerinden geliyor. Ama şimdi terör korkusuyla otel doluluk oranları inanılmaz düştü. Özelikle bu mevsimde minimumda yüzde 60-70 doluluk olması gerekirken şu anda doluluk oranımız yüzde 30-35 arası. Hatta doluluğumuzu yüzde 35’e çıkarttığımız için seviniyoruz. Bakın Türkiye ve İstanbul birçok kriz geçirdi ama ben inanıyorum ki bunu da bir şekilde atlatacağız. Çünkü olumlu bakmak zorundayız.
Şu andaki tesellimiz İran ve Suudi müşterilerin artması. Ümitlerimiz bu ülkelere yöneldi.
Ama ben yine de iyi ki bu yatırımı yapmışız diyorum çünkü otel açıldığından bu yana 20 yıl geçmiş. Bir de artık yeni oteller geliyor. Tamam bizim lokasyonumuz çok iyi ama şimdi odalarımız, restoranımız, SPA’mız, lobimiz her şey yenilendi ve ek olarak birde yeni bir havuz yapıyoruz. Yani baştan aşağı yenilendik. Onun için şimdi tekrar rekabetin içerisindeyiz ve ful güçte saldıracağız piyasaya.”

Akaryakıt Sektörünün Öncü Kuruluşlarından: Shell & Turcas 

Turcas’ın akaryakıt piyasasındaki iştiraki Shell & Turcas Petrol A.Ş. (STAŞ), bayi sözleşmelerinin önemli kısmının yenilenmesine odaklandığı 2015 yılında sektördeki lider konumunu korudu. 2015 yıl sonu itibarıyla benzin satışlarında %24 ve madeni yağ satışlarında %25’lik payı ile pazar lideri olan STAŞ, benzin ve dizel satışlarının toplamından oluşan beyaz ürünler pazarında ise %16'lık pay ile EPDK verilerine göre üçüncü sırada yer aldı. 

Elektrik Piyasasındaki Yükselen Değer: RWE & Turcas 

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. bünyesindeki Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali 2015 sonu itibarıyla, operasyonda 2,5 yılı geride bıraktı. Sergilediği kusursuz teknik performans ile ICCI 2015 Enerji Ödülleri’nde bir önceki yıl olduğu gibi ‘Termik Enerji Santralleri’ kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu. RWE & Turcas Denizli Santrali, son olarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ikincisi düzenlenen "Çevreci Tesis Ödülleri" kapsamında ödüle layık görülen beş tesisten biri olma başarısını gösterdi. 

Yenilenebilir Enerji Alanındaki Turcas Yatırımları 

Jeotermal enerji alanında, %46 oranındaki dolaylı iştirakimiz Turcas BM Kuyucak Elektrik Üretim A.Ş. (“TBK”), Aydın ili Kuyucak-Pamukören ilçesinde 18 MW’lık Jeotermal Elektrik Santrali (JES) projesi kapsamında şimdiye kadar 4 üretim kuyusunun ve 1 re-enjeksiyon kuyusunun sondajını başarıyla tamamladı. Öte yandan, 1 Mart 2016 tarihinde TBK ile TSKB arasında 15 milyon Euro ve 40,5 milyon ABD Doları tutarında nakdi ve 10 milyon Türk Lirası tutarında gayrinakdi, azami 30 ay anapara geri ödemesiz olmak üzere toplam 14 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzalandı ve böylelikle projenin finansmanı sağlandı. Son olarak, 29 Nisan 2016 tarihinde EPDK’dan üretim lisans onayı alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)