E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCommerzbank'tan faiz ve TL uyarısı---

Commerzbank'tan faiz ve TL uyarısı

Commerzbank'tan faiz ve TL uyarısı
04 Mayıs 2016 - 13:05 borsagundem.com

Commerzbank, TÜFE'deki yüzeysel düşüşün büyük kısmının volatil gıda fiyatlarına bağlı olduğunu ve temel nedenlere bağlı olmayan düşüş sonucunda faiz indirimi yapılmasının TL için olumsuz olacağını ifade etti

Commerzbank bugün yayınladığı müşteri raporunda, dün açıklanan ve beklentilerin altında gerçekleşen manşet TÜFE verisinin sadece yüzeysel olarak iyi bir rakam olduğunu savunurken, TÜFE rakamındaki iyileşmenin neredeyse tamamının gıda fiyatlarındaki düşüşe bağlı gerçekleştiğini ve gıda fiyatlarının da oldukça volatil bir kalem olduğunu belirtti.

Thu Lan Nguyen ve diğer Commerzbank stratejistlerinin kaleme aldığı raporda, TÜFE'de yanlış nedenlere bağlı olarak yaşanan düşüş sonrasında temel trendde gerçekten bir iyileşme yaşanmasını beklemeden TCMB üzerinde faiz indirimine yönelik baskının artabileceği ve bu durumun TL üzerinde olumsuz etki yaratağı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)