E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCommerzbank Merkez'in enflasyon raporunu değerlendirdi---

Commerzbank Merkez'in enflasyon raporunu değerlendirdi

Commerzbank Merkez'in enflasyon raporunu değerlendirdi
01 Kasım 2018 - 10:43 borsagundem.com

Commerzbank: TCMB'nin politikaları TL dış gelişmelerden faydalanırken işe yarar

TCMB'nin 4. çeyrek enflasyon raporunu değerlendiren Commerzbank, TCMB'nin enflasyon ile mücadele politikasında geçen yıl ortaya koyduğu tarzı bu yıl da devam ettirdiğine, bu politikaların TL dış gelişmelerden fayda sağlarken çalışacağını, ancak sonrasında bunun olmayacağına işaret etti.

TCMB'nin 2018 sonu için enflasyon tahminini yüzde 23,5'e yükselttiğini ve bunun reel faizin sıfıra indiği anlamına geldiğini belirten Commerzbank, "TCMB reel faizlerin sıfıra düşmesine ramen faizleri daha da artırmayı düşünmüyor, TCMB'nin reaksiyon fonksiyonu önceki yıllarla karşılaştırıldığında gözle görülür bir farklılık ortaya koymuyor, enflasyon ile geniş kapsamlı mücüadele sadece kağıt üzerinde" değerlendirmesini yaptı.

Önemli politika yapıcıların konuşmalarının satır araları incelendiğinde TCMB'nin geçmişteki politikalarının yeterli olmadığının bilincinde olduklarının açıkça görüldüğünü belirten Commerzbank,
"Örneğin Mehmeht Şimşek merkez bankası kredibilitesinin geri kazanılması konusunda tweet atardı ve bu otomatik olarak kredibilitenin önceden düşük olduğunun kabulu olurdu. Aynı şekilde Bakan Albayrak da TCMB'nin enflasyona karşı geniş çapqlı mücadele başlattığıı söylüyor, bu da enflasyon ile önceden başa çıkılamadığının kabulü anlamına geliyor.

Şimdi, TCMB geçen yıl yaptığı gibi bu eski stili devam ettirecek. Reel faizin sıfır olduğu ortamda TCMB politika duruşunun hali hazırda sıkı olduğunu vurguluyor. Bu, liranın dış gelişmelerden fayda görürken, bu fayda bitene kadar, bir süre için çalışabilir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik01 Kasım 2018 12:08

    her merkez bankası toplantısında faiz indir faiz artır olmaz bir kaç piyasa takip edilir ona göre aksiyon alınır, yabancı raporları da sıktı, bari birbirini tutsa amerikalı başka avrupalı başka konuşuyor.

  • 1Borsacı01 Kasım 2018 15:04

    Çok büyük ve uzun vadeli yabancı yatırımcı ana parayı düşündüğü için hükümeti ve ekonomiyi destekliyor. Kısa vadeli vurkaç yabancı oyuncular kısa vadeli getiriyi düşünüyor. Bunların raporları hep kafa karıştırıyor.