E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCoca Cola'nın satış hacmi yüzde 6.9 arttı---

Coca Cola'nın satış hacmi yüzde 6.9 arttı

Coca Cola'nın satış hacmi yüzde 6.9 arttı
13 Ocak 2015 - 19:50 borsagundem.com

Coca Cola'nın konsolide satış hacmi 1,131 milyar ünite kasaya ulaştı

Coca Cola'nın konsolide satış hacminin 1,131 milyar ünite kasaya ulaştığı bildirildi. 

Coca Cola'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, konsolide satış hacminin uluslararası operasyonlardaki çift haneli büyüme sayesinde, 2014 yılında yüzde 6,9 artış göstererek 1 miyar 131 milyon ünite kasaya ulaştığı belirtildi.

2014'ün dördüncü çeyreğinde konsolide satış hacminin yüzde 2,7 azalarak 204 milyon ünite kasadan 198 milyon ünite kasaya gerilediği ifade edilen açıklamada,  2013 yılında toplam satış hacminde yüzde 46 olan uluslararası operasyonların payının  2014'te yüzde 49'a yükseldiği ve bu artışta Orta Asya ve Pakistan'daki yüksek organik büyümenin etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada,  gazlı içecekler kategorisinin Coca-Cola ve Sprite markalarındaki büyümenin etkisiyle yüzde 4,8 büyüme kaydettiği aktarıldı. Su kategorisinin yüzde 11,4 satış hacmi artışı kaydettiği aktarılan açıklamada, su hariç gazsız içecekler kategorisinin meyve suyu ve buzlu çay segmentlerindeki güçlü artış sayesinde yüzde 15,9 büyüme gösterdiği kaydedildi. 

Türkiye Operasyonu
Açıklamada, Türkiye operasyonunun satış hacminin 2014 yılında yüzde 0,7 artış kaydederek 578 milyon ünite kasaya ulaştığı ifade edildi. 

Satış hacminin yılın ilk yarısında ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıklar ve başarılı kampanyalarla güçlü bir artış sergilerken, Tüketici Güven Endeksi'ndeki gerileme ve yüksek sezondaki olumsuz hava koşullarının yılın tamamındaki hacim artışını sınırladığı kaydedilen açıklamada,  2014 boyunca, toplam portföyde yerinde tüketime yönelik paketlerin payının tüm kategorilerde artmaya devam ettiği ve satılan toplam paket sayısındaki artışın yeni tüketici kazanımlarını desteklediği belirtildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Gazlı içecekler kategorisinde satılan toplam paket sayısı geçen yıla göre yatay bir seyir izlemesine karşın, büyük hacimli paketlerdeki daralma, bu kategorideki hacim artışını etkiledi. Gazlı içecek kategorisi 2014 yılının tamamında yüzde 4,9 daralırken, Coca-Cola Zero yüzde 50'nin üzerinde satış hacmi büyümesi kaydetti. 200 ml kutu, 250 ml kutu ve 200 ml cam şişe gibi küçük paketlerle beraber yerinde tüketime yönelik paketlerin toplam gazlı içecek kategorisindeki payı artmaya devam etti.  Gazsız içecekler kategorisi (su hariç), 2014'te buzlu çay ve meyve suyu kategorilerinin desteğiyle yüksek onlu büyüme kaydetti. Cappy markası tüm alt kategorilerinde hacim artışı sergilerken, toplamda yüzde 10'un üzerinde büyüdü. Buzlu çay kategorisi ise güçlü performansına 2014'te de devam ederek yüzde 50'den fazla satış hacmi büyümesi kaydetti.

Yerinde tüketime yönelik paketlerin toplam gazsız içecek kategorisindeki payı da artmaya devam etti. Su kategorisinin daha karlı olan küçük paketlere odaklanılarak optimize edilmesi süreci de devam etti. Su kategorisi (damacana hariç) orta tek haneli satış hacmi artışı gösterdi. Çay kategorisi ise dökme çay satışlarındaki artış sayesinde yaklaşık yüzde 12 büyüdü. 2014'ün son çeyreğinde, Türkiye satış hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 daralarak 98 milyon ünite kasa olarak gerçekleşti. Yılın son çeyreğinde Tüketici Güven Endeksi'ndeki sert düşüş ve Ekim ayında en yüksek hacim yapan ürünlerdeki fiyat artışları son çeyrekteki hacim rakamlarını olumsuz etkiledi." 

Uluslararası Operasyonlar
2014 yılında uluslararası operasyonların satış hacminin yüzde 14,2 artış kaydettiği belirtilen açıklamada, başarılı kampanya ve promosyonların hacim artışına katkı sağladığı ve  Kazakistan'daki devalüasyon, Pakistan'daki sel felaketleri ve politik gerginlikler ile Irak'taki güvenlik sorunları gibi önemli olumsuz gelişmelere rağmen çift haneli büyümenin gerçekleştiği bildirildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pakistan satış hacmi, güçlü yerel pazarlama kampanyaları ve soğutucu yatırımlarının da etkisiyle 2014'te yüzde 16,5 büyüdü. Gazlı içecek ve su kategorileri çift haneli büyüme kaydederken, Coca-Cola İçecek 2014 boyunca ülkedeki pazar payını yükseltmeye devam etti. Orta Asya operasyonları, 2014'te yüzde 16 hacim artışı kaydetti. Bölgedeki en büyük pazar olan Kazakistan, gazlı içecek kategorisindeki yüzde 20'nin üzerinde büyüme ve pazar payı kazanımlarıyla birlikte yüzde 18,8 hacim artışı gösterdi. 

Irak satışhacmi, 2014'te yüzde 6,4 artarken, Güney Irak'taki güçlü organik büyüme Kuzey Irak'taki hacim daralmasını büyük ölçüde telafi etti. Nevruz ve Kupa Coca-Cola kampanyaları hacim artışını destekledi. 2014'ün son çeyreğinde, uluslararası operasyonların satış hacmi, özellikle Pakistan ve Kazakistan pazarlarının katkısıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,4 artarak 100 milyon ünite kasa olarak gerçekleşti." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 689,00
En Yüksek: 685,00
En Düşük: 669,00
Değişim 2,68 %
FK: 8,52
PD / DD: 4,46
İşlem Hacmi 329.979.151
Toplam Adet: 485.266
Ağırlıklı Ort.: 679,63
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali13 Ocak 2015 20:16

    İçinde insan sağlığı için ne kadar çok zararlı unsurları barındıran kola yı insanlar ne diye içer anlamam.İçindeki asit dişleri çürütür.şeker ,şeker hastası kanser yapar.Saymakla bitmez