E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCLK Holding'den ayrılma hakkı açıklaması---

CLK Holding'den ayrılma hakkı açıklaması

CLK Holding'den ayrılma hakkı açıklaması
18 Aralık 2013 - 09:04 borsagundem.com

CLK Holding, ayrılma hakkı fiyatını ve ayrılma hakkı koşullarını açıkladı

CLK Holding'den KAP'a yapılan açıklamada ayrılma hakkı kullanımı ile ilgili şartlara yer verildi. Açıklamada yer alan detaylar şöyle:
''Şirketimizin 09.12.2013 tarihinde kamuoyuna duyurduğu, Çelik İplik San. ve Tic. A.Ş. sermayesinin % 45 inin Ossis Sınai Yatırımlar Holding A.Ş. den satın alınarak bağlı ortaklığımız haline getirilmesi, söz konusu işlem için Ossis Sınai Yatırımlar Holding A.Ş. ye yapılacak ödemenin şirketimizce yapılacak tahsisli sermaye artışı ile gerçekleştirilmesi, ayrıca yapılması planlanan bu işlemin Sermaye Piyasası Kanununun 23'ncü ve 24'ncü maddeleri kapsamında önemli nitelikte işlem sayılması nedeniyle düzenlenecek olağanüstü genel kurul toplantısında olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine her bir pay karşılığında 2,81.-TL ödenmesinin teklif edilmesi konularında yatırımcılarımızdan gelen soruları cevaplayabilmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.

Ayrılma hakkı ile tahsisli sermaye artışı için şirketimizce Sermaye Piyasası kuruluna yapılacak başvurunun onaylanması halinde yapılacak olağanüstü genel kurula katılan tüm pay sahiplerimizin yaralanabileceği ayrılma hakkında herhangi bir kota uygulanmayacak olup ayrılma hakkına sahip olan pay sahiplerinin tüm payları, pay başına 2,81.-TL karşılığında şirketimizce alınacaktır.
Sermaye Piyasası Kanununun ayrılma hakkı ile ilgili yaptığı düzenleme sarih olsa da oluşabilecek yanlış anlamaların önüne geçmek amacıyla bilinmesini isteriz ki; ayrılma hakkından yararlanabilmek için gerekli tek koşul, Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan genel kurul günü alınacak toplantıya katılabilecek pay sahiplerini gösterir listede olunmasıdır. Bu düzenlemeye göre, ayrılma hakkından yararlanabilmek için konu hakkında 09.12.2013 tarihinde yaptığımız özel durum açıklamasından önce şirketimizin pay sahibi olunması şart olmayıp, olağanüstü genel kurulun düzenleneceği tarihten asgari 3 iş günü önce pay sahibi olunması ve bu durumun genel kurul tarihine kadar sürdürülmesi gerekli ve yeterli tek koşuldur.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)