E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCleveland Fed Başkanı Mester: Faiz artırımı kademeli olarak sürmeli---

Cleveland Fed Başkanı Mester: Faiz artırımı kademeli olarak sürmeli

Cleveland Fed Başkanı Mester: Faiz artırımı kademeli olarak sürmeli
08 Eylül 2017 - 01:38 borsagundem.com

Loretta Mester, faiz artırımı için enflasyonun yüzde 2'li orana ulaşmasını beklemeye gerek olmadığını söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Cleveland Şubesi Başkanı Loretta Mester, düşük enflasyon oranına rağmen Fed'in faiz artırmaya devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Mester, Pittsburgh kentinde yaptığı konuşmada, enflasyonun Fed'in hedefi olan yüzde 2'lik orana ulaşmasını beklemeden bankanın faiz artırımlarını kademeli olarak sürdürmesi gerektiğini savundu.

Fed'in faiz artırımlarında çok fazla beklemesinin ekonomi üzerinde olumsuz sonuçlarının olacağını vurgulayan Mester, sözlerine şöyle devam etti:

"Para politikalarının ekonomi üzerindeki etkilerinin görülmesi için belli bir zamana ihtiyaç duyulduğunu bildiğimiz için, politika hedeflerimizin tamamen gerçekleşmesini bekleyemeyiz. Orta dönemde ekonominin nereye gittiğini öğrenmek için gelen verileri ve orta ölçekli görünüm üzerindeki riskleri değerlendirmemiz, buna uygun olarak da politikamızı belirlememiz gereklidir."

Mester, enflasyonun bir süre daha Fed'in hedefinin altında kalmaya devam edeceğini öngördüğünü belirterek, gelecek sene enflasyon oranının yüzde 2'ye yükseleceğine inandığını kaydetti.

Fed'in 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu da küçültmesini desteklediğini aktaran Mester, bunun yakın gelecekte başlamasının gerektiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)