E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinliler Türkiye'nin güneşine 1 milyar dolarla geliyor---

Çinliler Türkiye'nin güneşine 1 milyar dolarla geliyor

Çinliler Türkiye'nin güneşine 1 milyar dolarla geliyor
06 Nisan 2018 - 06:48 borsagundem.com

Çin devlet şirketi HT Solar Enerji, Türkiye'de yapılacak ikinci YEKA ihalesini bekliyor. Şirketin Türkiye müdürü, 1 milyar dolarlık yatırım planladıklarını söyledi

Çin devlet şirketi HT Solar Enerji A.Ş.'nin Türkiye Genel Müdürü Robin Xi, güneş enerjisi için yapılacak ikinci Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini yakından takip ettiklerini belirterek, "1 milyar dolarlık yatırım hesapladık, bunu gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Türkiye'deki 600 megavat kapasiteli güneş paneli fabrikalarıyla sektörde lider konumunda bulunduklarını dile getiren Xi, YEKA ihalesindeki "elektriğin depolanması" zorunluluğunun önemine dikkat çekerek, "Çin'de 30 yıldan bu yana elektriğin depolanması üzerine çalışıyoruz. Türkiye'nin attığı bu adımlar ülkenin güneş enerjisi teknolojilerini geliştirmesi açısından önemli" diye konuştu. (Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ06 Nisan 2018 07:39

    IŞIKLAR ENERJİDE ÜLKENİN HER YERİNE SANTRALLE ÇEVİRECEM DEDİ AMA YATIRIMCININ DONUNA KADAR ÇEVİRDİ ALDI. HER GELEN YATIRIMCININ SÖYLEMLERİNE KATILMIYORUM.

  • IHLAS.KAYYUM ATANSIN06 Nisan 2018 07:02

    Hukumet mwrsin akkuyu akkuyu santraline 20 milyar dolar harcayacagina gunes ruzgar hidroelektrik...gibi alanlara harcasa daha ekonomik ve cevreci olur...

  • Ottomish wind08 Nisan 2018 09:18

    Nukleeri elestiren arkadaslar , maksat saadece enerji degil. Bircok yan dallari var sagliktan teknolojiye pek cok getirisi var haricen yuksek istihdami var. Ayriyeten şu cevreci modern avrupa neden nukleer yapiyor? Yoksa onlar cok mu cahil ?