E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇinliler Tekstilbank'la Türkiye pazarında---

Çinliler Tekstilbank'la Türkiye pazarında

Çinliler Tekstilbank'la Türkiye pazarında
18 Eylül 2013 - 10:15 borsagundem.com

Genel müdürlük binası satılan Tekstilbank'ın kendisinin de satıldığı konuşuluyor. Katarlılarla Çinliler arasındaki pazarlıkta Çin devi ipi göğüslemiş

İstanbul'daki genel müdürlük binası satılan Tekstilbank'ın kendisinin de yabancılara satıldığı konuşuluyor. Bankayı Çinlilerin aldığı iddia ediliyor. Bu iddia doğru çıkarsa, Çinliler birçok alanda olduğu gibi bankacılıkta da Türkiye pazarına girmiş olacak.
KATARLILAR DA İLGİLENİYORDU
Aslında Tekstilbank'ın satılacağı bilinmeyen bir durum değil. Borsagundem.com da 5 Ağustos 2013 tarihinde bankanın pazarlık masasında olduğunu yazmıştı...
"Turgut Yılmaz’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, GSD Holding çatısı altındaki Tekstilbank yöneticilerini bugünlerde satış telaşı sarmış durumda" diye verdiğimiz haberde, iki Körfez bankasının yanı sıra dünyanın en büyük bankası kabul edilen The Industrial and Commercial Bank Of China’nın (ICBC) bankayla ilgilendiği yer almıştı.
Şimdi kulislerde Tekstilbank'ın Çinlilere satıldığı konuşuluyor. Genel müdürlük binasının satılması da bu görüşleri destekliyor.
NE KADARI SATILDI?
GSD Holding’in Tekstilbank'taki payı yüzde 75.5. Yüzde 2.46 hisse ise halka açık. Peki Tekstilbank kaça satılır? Pazarlıkların başladığı dönemde açıklama yapan bir bankacı, “Tekstilbank satışında kontrol hakkını vereceklerini, yani bankanın yüzde 50’sinden fazlasını satacaklarını düşünüyorum. Bu da çarpanı 1’den belki 1.3’e çekecek bir faktör olacaktır. Halen Tekstilbank’ın defter değeri 577 milyon TL. ayrıca banka yöneticileri gidecek mi kalacak mı gibi faktörler pazarlıklarda etkili olur” demişti...
http://www.borsagundem.com/haber/tekstilbank_a-kim-talip/498861

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • S'S08 Ekim 2013 00:33

    BORSA G]NDEM'N BANKANIN SAH'B'N'N BELL' OLDU[UNA DA'R HABER YAPIP BUNU B]Y]K PATRONUN YALANLAMAMSI VE HALA OLUMLU B'R HABER'N OLMAMASI NE 'LE 'ZAH ED'LMEL'D'R/

  • sonkraleses01 Ekim 2013 23:40

    bu binanın satışıyla artık bankanın satışına inancım artmaya başladı

  • Nostradamus23 Eylül 2013 09:41

    Dikkat edin bankadan bu habere yalanlama gelmedi...

  • Bankacı19 Eylül 2013 10:34

    Yeter artık bu banka ne olacaksa olsun. Hergün bu haberi görmekmekten sıkılmaya başladık. Ayrıca ''ayrıca banka yöneticileri gidecek mi kalacak mı gibi faktörler pazarlıklarda'', bankacılık gibi önemli bir sektörde yönetici kadrosu çok önemlidir. Yeni patron kendi kadrosunu doğal olarak kendisi kurmak isteyecektir. Bunun satışta pazarlığı olmaz.

  • Kk18 Eylül 2013 21:26

    Kapa haber düşmeden ben bunlara inanmam.

  • bende inanmazdım18 Eylül 2013 19:27

    eğer gayrimenkul satıldı ise bu iş bitti demektir. bence

  • fb18 Eylül 2013 13:43

    Bankacının yorumu enterasan olmuş. Bankacılık lisansı 300 milyon USD değil mi? Lisans bedelinin özkaynağa oranı zaten tek başına 1,04 PD/DD rasyosuna denk geliyor.

  • KK18 Eylül 2013 13:09

    YALAN İNANMAM

  • Patenter18 Eylül 2013 11:25

    Borsa Gündemin bu tekstilbank pazarlamak için çabasını anlamadım gitti. Hiç bir yerde Çinlilerin bankayı aldığı bilgisi yokkken. Başlıkta Yeni Sahibi Belli oldu diye haber atıp insanları kandırıyorsunuz. Binanın yeni sahbi belli oldu. Bankanın Değil.