E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinli Wanda Grup 'otel' için geliyor---

Çinli Wanda Grup 'otel' için geliyor

Çinli Wanda Grup 'otel' için geliyor
28 Şubat 2017 - 05:44 borsagundem.com

Çin’in önde gelen firmalarından Wanda Grup, Türk gayrimenkul şirketi Mar Yapı ile stratejik işbirliği anlaşması yaptı. İstanbul Basın Ekpsres’te otel açacak Wanda, bu otele turist garantisi de verecek

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Mar Yapı, Çinli Wanda Group ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. İşbirliği, Wanda’nın ilk yurtdışı otelini İstanbul’da açması ile olacak. İstanbul Basın Ekspres’teki Wanda Vista Otel, 2018’de faaliyete geçecek. Dünyanın önemli tasarımcılarından Philippe Starck ve dünyanın sayılı otelcilik gruplarından biri olan Wanda Hotels&Resorts’u aynı kompleks içerisinde bir araya getiren G projesinde 150 otel odası ve 300 rezidans yer alacak. Projenin değeri ise 150 milyon dolar.

DOLULUK GARANTİ

Türkiye’ye 2015 yılında yaklaşık 313 bin Çinli turist gelirken bu rakam 2016’da 167 bine düştü. Yapılan işbirliği ile zor bir dönemde geçen turizm sektörüne de katkı sağlanması hedefleniyor. Yılda 120 milyon Çinli seyahat ediyor. Kendi turizm acentası olan Wanda yılda 45 milyon Çinli turisti yurtdışına çıkarıyor. Türkiye’de yeni oteller de planladıklarını belirten Wanda Hotels&Resorts Başkanı Qian Jin, Türkiye’deki otellerde doluluk garantisi vermelerine de dikkat çekti. Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini, hain darbe girişimi döneminde dahi Mar Yapı ile görüşmelere devam ettiklerini belirten Jin, “Her ülkenin kendi içinde sorunları olabilir, Türkiye’de de oldu. ‘Bunlar oldu’ diye bir ülkeyi yargılayamayız. Biz yatırımı bir otel ile bırakmayız. Türkiye’deki potansiyeli görüyoruz” dedi. Dört ayrı otel markasıyla toplam 104 otelleri bulunduğu belirten Jin, Wanda Vista İstanbul’u daha sonra Chicago, Los Angeles, Londra, Sidney ve Gold Coast’ta otel açacaklarını dile getirdi. İstanbul’daki otelde Çin restoranı da açacaklarını belirten Jin, “Türkiye’deki şeflerimizi buraya getirip Türk mutfağını tanıtmak istiyoruz. Wanda’nın 100’ün üzerindeki otelinde tanıtım yapılacak. Böylece ‘Daha fazlasını tatmak istiyorsanız Türkiye gidin’ mesajını vereceğiz” dedi.

‘ÇİNLİYİ ALIP GELİYORUM’

Türkiye için önemli bir işbirliğine imza attıklarını söyleyen Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan turizm sektörüne katkı sağlamak için yurtdışında yaşayan vatandaşlara ‘komşunu al gel’ çağrısı yapmıştı. Ben Çinlileri alıp geliyorum” dedi. İşbirliğinin Basın Ekpsres oteli ile sınırlı kalmayacağına da dikkat çeken Özkök, “Gayrimenkul, turizm, eğlence-kültür-spor endüstrisi, e-ticaret ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren Wanda Group’la farklı ortaklıklar için görüşmeler sürüyor. Otelle kapıyı açtık, devamı gelecek. Ayrıca Basın Ekpsres projesinde Çinlilere ev de satacağız. Çin’de mülkiyetin ömrü 70 yıl. Yatırım yapmak, eline tapu almak isteyen Çinliler yurtdışından gayrimenkul alıyor” dedi. Türkiye’nin Şanghay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı ise Türkiye ve Çin arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştiğine dikkat çekti. Angılı, “Şangay eyaleti 2.5 trilyon dolarlık Çin ekonomisinde 400 milyar dolar üretiyor. Türkiye ile Çin ticaret hacminin yüzde 40’ı buraya yapılıyor” dedi. (Hürriyet / Gülistan Alagöz)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)