E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den itidal çağrısı: Felakete yol açar---

Çin'den itidal çağrısı: Felakete yol açar

Çin'den itidal çağrısı: Felakete yol açar
25 Eylül 2017 - 23:36 borsagundem.com

Kuzey Kore'nin 'ABD bize karşı savaş ilan etti' açıklamasının ardından ABD'den 'Savaş ilan etmedik' yanıtı geldi. Konu ile ile ilgili bir açıklama da Çin'den geldi. Çin, diyalog dışındaki herhangi bir yolun felakete yol açacağının altını çizdi

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho'nun yaptığı 'ABD savaş ilan etti' açıklaması ve 'uçakları vururuz' tehdidi dünya gündeminin en önemli maddesi oldu. Bakanın açıklamalarına ABD'den 'savaş ilan etmedik' açıklaması geldi. Konuya şimdi de Çin müdahil oldu.

Yaşanan gerginlikle ilgili son açıklama ise Çin'den geldi. Çin'in BM Elçisi Liu Jieyi Reuters'a konuşarak itidal çağrısında bulundu. 'İki ülke arasındaki tansiyon çok tehlikeli bir noktada' ifadelerini kullanan Liu, 'ortamın bu kadar gerilmesi hiç kimsenin çıkarına olmaz, iki taraf da bir an önce sakinliğe davet ediyoruz' diye konuştu.

İki ülke için tek yolun diyalog olduğunun altını çizen Liu, 'alternatif yol felakete yol açar' uyarısında bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego26 Eylül 2017 08:09

    ABD. Geri vites yaptı. Bizim kuzey ırakta yaptığımız gibi. Kuzey Kore ve İran gibi olamadık. Öyle değilmi Sencer boş boş konuştuğunla kaldın.