E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den ABD'ye 60 milyar dolarlık misilleme!---

Çin'den ABD'ye 60 milyar dolarlık misilleme!

Çin'den ABD'ye 60 milyar dolarlık misilleme!
18 Eylül 2018 - 16:49 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürüne 24 Eylül'den itibaren yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacağını bildirmesinden sonra Çin'den ABD'nin yaptırımına cevap geldi.

Çin ABD ürünlerine 60 milyar dolarlık ek tarife uygulayacak. ABD mallarına yeni gümrük tarifeleri % 5 ile 10 aralığında olacak, 60 milyar dolarlık ABD ürününe 24 Eylül'den itibaren tarife uygulanmaya başlayacak. 

Çin bu ek tarifelerinABD'nin tek taraflı korumacı adımlarına yanıt olduğunu bildirdi ve "Eğer ABD Çin mallaırna tarife oranlarını artırmakta ısrar ederse Çin buna aynı şekilde yanıt verecek. ABD'nin 2 taraf için de faydalı ticari ilişkiyi devam ettireceğini umuyoruz" ifadesi kullanıldı. 

Yeni tarifelerden 5 bin ABD ürünü etkilenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünyanın hakimi18 Eylül 2018 23:56

    ABD nin zararını arap ülkeleri karşılar, ama Çin az kar ile ticaret yapmak zorunda maalesef.

  • Deli Davsan18 Eylül 2018 19:51

    Kölelik sisteminin farklı varyasyonlarını yaşıyor dünya.. Acaba diyorum ki, İş gücünü biraz daha arttırmak için mi bu ek vergiler gündem de..

  • babafingocu18 Eylül 2018 17:13

    tektu etkilenirmi acaba..napcaz şimdi .bu açıklamadan sonra tektu hisselerine bakıyoz nötr..demekki olumsuz diil.ohhhhhhteaahhhh.rahatladım abijim. .şimdi iş gaza geldi, bi alana bi bedava demişti mahzun bakışlı yönetici ağlayacak gibiydi resimlerde ..iyilik akıyor borsanın robini .. kahraman en kahraman hatta.en kahraman bakkal süper markete karşı ..bi alana bi bedava ne yapcağını şaşırdı..

  • iso18 Eylül 2018 17:06

    Kendi halkını sömüren çine en iyi yanıtı veriyor trump bravo...

  • hadicanım18 Eylül 2018 18:23

    Dünyayı sömüren ABD, savaş çıkartıp öldüren ABD. Milyonlarca insanı yerinden eden ABD, milyonlarca tecavüze sebep olan ABD. Başta gelir adaletsizliği olmak üzere küresel finans sistemini yöneten ABD. Ona yanıt veren adam sömüren, Trump kahraman vay beee.