E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'deki yüksek enflasyon, küresel piyasaları vurdu---

Çin'deki yüksek enflasyon, küresel piyasaları vurdu

Çin'deki yüksek enflasyon, küresel piyasaları vurdu
09 Mart 2017 - 07:19 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, Asya hisse senetleri, Çin'de üretici enflasyonundaki hızlı yükseliş ile birlikte geriledi

Hisse senedi piyasaları, Çin'de üretici fiyatları 2008'deki Pekin Olimpiyatları'ndan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirirken, tüketici fiyatlarının beklenenden daha yavaş arttığını gösteren veriler sonrası düştü.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren endeks 16 Ocak'tan bu yana en sert düşüşünü gösterirken, Hong Kong'da Hang Seng Endeksi ve Çin'de Şanghay Bleşik Endeksi bir haftayı aşkın sürenin en büyük gerilemesini yaptı. Avustralya'dan Tayvan ve Güney Kore'ye, piyasalaraşağı yönde hareket etti. Japonya hisseleri erken saatlerdeki kazançlarının bir kısmını geri verdi. Beklenenden daha iyi çıkan ABD özel sektör istihdam verisi sonrası dolardaki yükseliş ve ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün ardından, yendeki zayıflama Tokyo hisselerine destek verdi.

Analistler, ADP'nin dün açıkladığı Şubat ayı özel sektör istihdam verisinin yaklaşık üç yılın en büyük yükselişini göstermesinin ardından Cuma günü açıklanacka olan tarım dışı istihdam verisi için tahminlerini yükseltti. Fed'in Mart toplantısında faiz artırımına gitmesine neredeyse kesin gösüyle bakılıyor. ABD hisse senetlerinde boğa piyasası, tarihin en büyük seçim sonrası rallilerinden birinin gerçekleşmesinin desteği ile sekizinci yılına girdi.

Offshore yuan dolar karşısında yüzde 0.1 düşerek Hong Kong saati ile 10:42'de 6.9254'e düştü ve iki ayın en zayıf seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)