E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de ihracatta 2 yılın en sert yükselişi---

Çin'de ihracatta 2 yılın en sert yükselişi

Çin'de ihracatta 2 yılın en sert yükselişi
13 Nisan 2017 - 10:07 borsagundem.com

Çin'de ihracat Mart ayında iki yılın en hızlı artışını gerçekleştirken, ithalat ılımlı arttı

Çin'de ihracat geçen ay, küresel talebin artması ile birlikte son iki yılın en hızlı artışını gerçekleştirirdi. İthalat söz konusu dönede, Şubat ayında tatil dönemi olmasından dolayı görülen yükselişin ardından ılımlı bir artış gösterdi. Bunun sonucu, dış ticaret fazlası arttı.

Dolar bazına ihracat Mart ayında yüzde 16.4 yükseldi. Önceki ay yüzde 1.3 düşen bu verinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre yüzde 4.3 artması bekleniyordu.

İthalat aynı dönemde yüzde 20.3 arttı. Önceki ay yüzde 38.1 artan bu verinin yüzde 15.5 artış göstermesi bekleniyordu.

Dış ticaret fazlası 23.93 milyar dolar oldu.

Yuan bazında ihracat yüzde 22.3 ve ithalat yüzde 26.3 arttı.

Gümrükler İdaresi sözcüsü, dış ticaretteki genişlemenin ikinci çeyrekte muhtemelen yavaşlayacağını söyledi. Veri ile birlikte yapılan açıklamada, yetkililer, dış ticaretin ilk çeyrekte "güçlü ve istikrarlı" olduğunu, ancak verilerin 2017 yılı için tüm tabloyu göstermediğini kaydetti.

Beijing'de China Chengxin International Credit Rating analisti Wang Qiufeng, "Mart rakamları önceki aylaa göre çok daha iyiydi, zira ilk iki ayın verileri bir hafta süren yeni yıl tatili dolayısıyla sapma gösterdi," dedi ve "Önümüzdeki çeyrekler ilk çeyrek gibi güçlü olmayacak. Özellikle ithalat cephesinde. Çünkü emtia fiyatları yükselmeye devam etmeyecek. Bu da ithalat büyümesini aşağı çekebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)