E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de enflasyon beklentileri aştı---

Çin'de enflasyon beklentileri aştı

Çin'de enflasyon beklentileri aştı
09 Kasım 2017 - 13:22 borsagundem.com

Çin'de ekim ayı enflasyonu yüzde 1,9 ile beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti. Ülkede üretici fiyatlarındaki artış da beklentileri aştı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre tüketici enflasyonu ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9'a yükseldi. Eylül ayında yüzde 1,6 olan enflasyonun ekim ayında yüzde 1,8'e çıkması bekleniyordu.

Ekim ayında üretici fiyatları ise eylül ayında olduğu gibi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 arttı. Analistler ekim ayında üretici enflasyonunun yüzde 6,6 olmasını bekliyorlardı.

Çin'de enflasyonda kaydedilen artışı değerlendiren, Reel Kapital Menkul Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, "Çin ekonomisinde son dönemde arz kısıntıları ve kapasite azaltmaların fiyatların yukarı gitmesinde önemli rolü var" dedi.

Öte yandan ülkede inşaat sektöründe yavaşlama gözlemlendiğini belirten Erkan, "Çin hükümetinin iyice ısınan konut fiyatlarında soğuma sağlamak ve artan borçlanma maliyetlerini düşürmek adına aldığı önlemlerin etkisiyle son dönemde emlak ve inşaat aktivitelerinde yavaşlama göze çarpıyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)