E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in faiz swapları geriledi---

Çin'in faiz swapları geriledi

Çin'in faiz swapları geriledi
17 Mart 2015 - 06:48 borsagundem.com

Çin’in faiz oranı swapları, merkez bankasının kısa vadeli kredi faizini bu ay ikinci kez düşürmesinin ardından geriledi

Çin’in faiz oranı swapları, merkez bankasının kısa vadeli kredi faizini bu ay ikinci kez düşürmesinin ardından gerileyerek dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki yavaşlamayla mücadele edilmesine yardımcı oldu.

Çin Merkez Bankası (PBOC), yüzde 3.65 faiz ile 7 günlük ters repo ihalesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta faiz oranı yüzde 3.75 seviyesindeydi. Faiz oranı ayrıca, gösterge faiz oranlarının 3 ay içinde ikinci kez indirilmesinden iki gün sonra 3 Mart’ta 10 baz puan düşürülmüştü. Çin’den sermaye çıkışları, borçlanma maliyetlerinin aşağı çekilmesi çabalarını güçleştiriyor. Ülke ekonomisi geçtiğimiz yıl yirmi yıldan bu yana en yavaş genişlemeyi göstermişti.

Bloomberg’in derlediği verilere göre değişken olan 7 günlük repo faizini alabilmek için yapılan sabit ödeme yani 1 yıllık swapın maliyeti, Şanghay saati ile 12:01’de yüzde 3.69 seviyesine geldi. Faiz erken saatlerde yüzde 3.83 ile Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Hong Kong’daki Societe Generale SA yöneticilerinden Frances Cheung, “Ters repo üzerindeki düşük faiz piyasaya biraz rahatlama sağladı. Ancak ben hala repo oranlarının kayda değer şekilde düşürülmesinde enjekte edilen likidite miktarının önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)