E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'den Fed'e faiz uyarısı ---

Çin'den Fed'e faiz uyarısı

Çin'den Fed'e faiz uyarısı
27 Ağustos 2015 - 17:47 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası yetkilisi Fed'i faiz artırımı kararı konusunda uyardı.

Çin Merkez Bankası'ndan üst düzey bir yetkili küresel piyasalarda son günlerde yaşanan sert düşüşten iki hafta önce yuanı devalüe eden Çin'in sorumlu tutulmaması gerektiğini ve ABD'nin faiz artırımını ötelemesi gerektiğini söyledi. Merkez bankasının finans ve bankacılık araştırma enstitüsünün başkanı olan Yao Yudong, Fed'in bu yıl faiz artırma ihtimalinin yarattığı endişelerin gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışının artmasına yol açmış olabileceğini belirtti. Yao Fed'in kırılgan gelişmekte olan ekonomilere ABD'de faizlerin yükselmesine hazırlık yapmaları için zaman vermesi gerektiğini ifade etti.

Yao Reuters ile söyleşisinde, "Çin'deki kur reformunun küresel hisse piyasalarındaki volatilite ile bağlantısı yok, bu daha çok Fed'in para politikasında atmaya hazırlandığı adımdan kaynaklanıyor" dedi. Çin ekonomisinin güçlü temellere oturduğunu belirten Yao, bazı gelişmekte olan ülkelerin ileriki yıllarda ABD'de faiz artırımı sonrası ortaya çıkabilecek likidite sıkışıklığı nedeniyle finansal kriz ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Yao, "Fed'in faiz artırmayı daha da geciktireceğini, gelişmekte olan ülkelere hazırlanmaları için bolca zaman vereceğini umuyoruz. Fed sadece ABD ekonomisini değil, son derece kırılgan durumdaki küresel ekonomiyi de değerlendirmeli" dedi. Çin yönetiminin ekonomi politikası hakkında bilgi sahibi kaynaklar iki hafta önce yapılan devalüasyona dışarıdan gelen tepkilerin ülke yöneticilerini şaşırttığını ve kısa vadede yuanın kontrol altında tutulacağını belirtiyorlar.
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)