E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de sanayi şirketlerinin karı düştü---

Çin'de sanayi şirketlerinin karı düştü

Çin'de sanayi şirketlerinin karı düştü
27 Ocak 2015 - 06:36 borsagundem.com

Çin’in sanayi karı şirketlerinin karı, geçtiğimiz ay en az 3 yılın en büyük düşüşünü gösterdi

Çin’in sanayi karı şirketlerinin karı, geçtiğimiz ay en az 3 yılın en büyük düşüşünü göstererek ekonominin yavaşlaması ve emtia fiyatlarının gerilemesi ile ülkenin eski büyüme etmenlerinin karşılaştığı güçlüklere işaret etti.

Ulusal İstatistik Kurumu’nun Pekin’de Salı günü yaptığı açıklamaya göre sanayi karları, Aralık ayında bir yıl önceye göre yüzde 8 geriledi. Bloomberg’in derlediği verilere göre söz konusu düşüş, en az Ekim 2011’den bu yana en büyük gerileme olarak kaydedildi.

Çin’in eski büyüme dinamikleri, kapasite aşımı ve emlak sektöründeki gerilemeden olumsuz etkilenerek gücünü kaydediyor. Hizmet sektörü şirketleri daha olumlu bir gidişat göstererek 2014’te 24 yılın en yavaş büyümesini gösteren ekonomiye destek sağlıyor.

Hong Kong’daki Citigroup Inc. kıdemli Çin ekonomistlerinden Ding Shuang, “Bazı imalatçılar fayda sağlarken, madencilikten petrol aramacılığına üretime dönük endüstriler girdi fiyatlarının düşmesinden kötü etkileniyor. Sanayi karlarında yaşanacak daha derin bir düşüş, yatırım faaliyetlerini yavaşlatarak gelecek büyümeye etki edebilir” dedi.

Ulusal İstatistik Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre ham madde üretimi karlılığındaki düşüş ve tüketici ürünleri imalatı karlılığındaki yükseliş, Çin “büyümesinin yatırım odaklı modelden tüketime odaklı olana geçiş yaptığını” gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)