E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de kredi talebi azaldı---

Çin'de kredi talebi azaldı

Çin'de kredi talebi azaldı
19 Eylül 2014 - 07:55 borsagundem.com

Çin'de kredi talebi önceki çeyreklerde olduğu gibi 3. çeyrekte de azaldı

Çin Merkez Bankası tarafından yapılan ankete göre, işletmelerin yeni kredi talepleri 3. çeyrekte yavaşladı. Anket sonuçları girişimcilerin Çin ekonomisinde büyüme konusunda kötümser olmaya devam ettiklerini gösteriyor. 

Bankacıların kredi talebine yönemik değerlendirmelerini ölçen endeks, Eylül'de sona eren çeyrek dönemde, bir önceki çeyrekteki yüzde 71,5'den yüzde 66,6'ya geriledi. Ankete ülke genelinde 3.100 finansal kurum katıldı.  

Çin MB'nin ülke genelinde 5.900 üretim tesisinin katılımı ile yaptığı bir diğer anket ise ekonomiye güvenin 1,3 puan düşüş ile yüzde 63,6'ya gerilediğini ortaya koydu. Ankete göre ihracat görünümü iyileşmeye devam ederken, yurtiçi talep ise cansız olmayı sürdürüyor. 

Yeni ihracat siparişlerini ölçen endeks 0,2 puan artışla yüzde 49,9 olurken, yurtiçi sipariş endeksi ise 1,6 puan düşüşle yüzde 46,9 seviyesinde gerçekleşti.

Çin MB'nin çeyrek dönem anketi Çinli tüketcilerin yeni konut alma planlarını, fiyatların daha da düşeceği beklentisi ile ötelediklerini de gösterdi. 

Gelecek 3 ayda konut almayı planlayanların oranı 3. çeyrekte yüzde 14,2 oldu. Bu oran 2. çeyrekte yüzde 14,4 seviyesindeydi. Fiyatların düşmesini bekleyenlerin oranı da yüzde 15,1'den 15,8'e yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)