E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakÇin'de konuta talep fiyatları düşürüyor---

Çin'de konuta talep fiyatları düşürüyor

Çin'de konuta talep fiyatları düşürüyor
18 Ağustos 2014 - 07:00 borsagundem.com

Çin’de yeni konut fiyatları, sıkı mortgage kredilerinin tüketicileri engellemesi ile Temmuz’da çoğu şehirde gerileme kaydetti

Çin’de yeni konut fiyatları, yerel hükümetlerin emlak sınırlamalarını hafifletmesine rağmen, sıkı mortgage kredilerinin tüketicileri engellemesi ile Temmuz’da çoğu şehirde gerileme kaydetti.

Çin Ulusal İstatistik Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre, yeni konut fiyatları, Haziran ayında göre geçtiğimiz ayda 70 şehrin 64’ünde düşerek Ocak 2011’den bu yana en büyük gerilemeyi kaydetti. Beijing şehrinde fiyatlar, Haziran ayına göre yüzde 1 gerileyerek Nisan 2012’den bu yana ilk kez aylık düşüş gösterdi. Şanghay’da yeni konut fiyatları yüzde 1.2 ve Guangzhou’da yüzde 1.3 düşüş ile Ocak 2011’den bu yana en sert gerileme yaşandı. Hangzhou’nun doğusu ve Sanya’nın güneyi Temmuz ayındaki en büyük gerileme ile yüzde 2.4 düşüş kaydetti.

Çin’in emlak piyasası dünyanın ikinci en büyük ekonomisini aşağı çekmeye devam ederken, şehirleri Haziran ayında yerel sınırlamaları hafifletmeye yöneltmişti. Centaline Porperty Agency Ltd.’ye göre otuz iki şehir geçtiğimiz haftanın bitimi itibarıyla önlemlerini genişletirken, inşaat şirketleri alıcıların ilgisini çekebilmek için Mart ayından bu yana fiyat indirimi yapıyorlar. Uluslar arası Para Fonu (IMF) Çin’i ekonominin yükselen borçlar ve gayrimenkul piyasası gibi “zayıf noktalarının olduğunu söyleyerek 2015 yılı için yavaş genişlemeyi hedeflemesine teşvik etti.

Çin’in en büyük gayrimenkul web sitesi olan SouFun Holdings Ltd.’ye göre, fiyatlar Temmuz ayında üst üste 3. ayda düşüş kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)