E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de konut sektörü için hamle---

Çin'de konut sektörü için hamle

Çin'de konut sektörü için hamle
30 Ekim 2014 - 07:58 borsagundem.com

Çin konut sektörünün desteklenmesi için adım atmaya başladı

Çin bir jenerasyonun en düşük yıllık ekonomik genişlemesini kaydetmeye hazırlanırken, hükümet konut sektörünü desteklenmesi gereken 6 tüketim alanında biri olarak belirledi.

Çin bir jenerasyonun en düşük yıllık ekonomik genişlemesini kaydetmeye hazırlanırken, hükümet konut sektörünü desteklenmesi gereken 6 tüketim alanında biri olarak belirledi. Hükümet yıllarca gayrimenkul sektörünü hızını kesmeye yönelik çalışmalar yürütmüştü.

Başkan Li Keqiang’ın olağan toplantısının ardından Devlet Şurası’ın dün yaptığı açıklamaya göre Çin gayrimenkule ilişkin tüketimi “istikrara” kavuşturacak ve insanların zorunlu konut tasarruflarına erişimlerini kolaylaştıracak.

Çin Devlet Şura’sı konut tüketiminde en son “istikrarlaştırma” değerlendirmesini Nisan 2009’da gerçekleştirmişti. Hükümet o dönemde ekonomiyi küresel yavaşlamadan korumak amacıyla geniş ölçekli bir teşvik planı açıklamıştı.

Hong Kong’da bulunan Credit Agricole CIB stratejisti Darşusz Kowalczyk, “Açıklama Çin’in emlak sektörü duruşunda U dönüşü yaptığını gösteriyor. Halbuki yıllarda önü kesilmeye çalışılmıştı” dedi.

Credit Suisse Group AG’ye göre merkezi hükümetin konut piyasasına destek açıklaması son yıllardaki bu konudaki ilk resmi açıklama olma özelliği taşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)