E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin’de karşılıksız krediler artıyor---

Çin’de karşılıksız krediler artıyor

Çin’de karşılıksız krediler artıyor
20 Kasım 2014 - 10:24 borsagundem.com

DAC Management isimli yatırım şirketi Çin'de karşılıksız kredilerin artmaya başladığını belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

DAC Management isimli Amerikan varlık yönetim şirketi, Çin’deki tehlikeli kredilerin Çinli yetkililerce görmezden gelindiğini ve zayıf şirketlerin desteklenmeye devam edildiğini açıkladı.

Bu ay başında yayınlanan rapora göre Çin’de, üçüncü çeyrekte geri dönüşü olmayan kredilen toplamı 125,3 milyar dolar değerinde. Geri dönüşü olmayan krediler toplamı 2005 yılından beri bu kadar artmamıştı.

DAC Management’ın kurucusu Philip Groves, konu ile ilgili olarak Bloomberg’e yaptığı yorumda Çin’in yıllardır geri dönmeyen kredi toplamına dair rakamları azaltarak verdiğini ve hükümetin desteğiyle Çin piyasalarının ayakta kaldığını belirtti. Groves, konuşmasında Çin Devletinin uzun vadede bütün açıkları kapamasının mmkün olmadığını belirtti.

Çin Halk Bankası, son iki ayda 769,5 milyar yuan değernde parayı bankacılık sistemine enjekte ederek Çin’deki yavaşlamanın önüne geçmeye çalışmıştı. Ancak, Groves’un açıklamasına göre Çin’de en kötü günler henüz görülmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)