E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de ihracat artışa geçti---

Çin'de ihracat artışa geçti

Çin'de ihracat artışa geçti
13 Temmuz 2015 - 06:46 borsagundem.com

Çin’de ihracat yükselerek ekonominin istikrarlaştığına yönelik bir sinyal veriyor

Çin’in ihracatı Haziran ayında dört aydan bu yana ilk kez yükseldi ve büyümenin bu hafta açıklanacak gayrisafi yurtiçi hasıla verisi öncesinde istikrarlaştığına yönelik kanıt sağladı.

Gümrük Birliği’nin Pazartesi günü Pekin’de yaptığı açıklamaya göre ihracat yuan değerinde bir yıl önceye göre yüzde 2.1 yükseldi. Blomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı yüzde 1.2’lik bir artış öngörüyordu. İthalat yüzde 6.7 geriledi ve Mayıs ayında açıklanan yüzde 18.1’lik düşüş daralttı. Böylece 284.2 milyar yuanlık (45.8 milyar dolar) bir ticaret fazlası oluştu.

İharacattaki yükseliş yatırımlardaki gerilemeden olumsuz etkilenen ekonomiye destek sağlıyor. Yatırımlardaki düşüş Başbakan Li Keqiang’ın yüzde 7’lik büyüme hedefini riske sokuyor. Parasal gevşeme ve mali teşvik talebi istikrarlaştırırken, ihracat sektörünün güçlenmesi Çin’deki yavaşlamanın derinleşmesini engelleyebilir.

Şanghay’daki Bank of Communications Co. ekonomistlerinden Liu Xuezhi, “İthalat, düşük ithalat vergilerinin etkisiyle Haziran’da kayda değer şekilde iyileşti. İhracatın önümüzdeki aylada ılımlı büyümeyi sürdürerek ekonomiye destek saplaması bekleniyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)