E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de borç yükü tehlikesi---

Çin'de borç yükü tehlikesi

Çin'de borç yükü tehlikesi
20 Ekim 2014 - 09:18 borsagundem.com

Yapısal sorunları sebebiyle borçlarını ödeyememe ihtimali gündeme getirilen Çin'in yapısal reformlar yapması gerektiği belirtildi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomistler Çin’deki borç seviyesinin kontrolsüz şekilde artmasından endişeli. Batık olmasına rağmen pek çok bankanın ve şirketin ayakta olduğunu iddia eden ekonomistler, Çin ekonomisinde reformlar yapılması gerektiğini iddia ediyorlar.

Standart and Poor’s verilerine göre Çin’in kurumsal borç yükü 14,2 trilyon dolarla dünyanın en hızlı artan ve büyük borç yükü. Uzmanlara göre pek çok borç mali olarak yeterince kuvvetli olmayan şirketlere ait. 

Çin’deki yavaşlama ve Çinli şirketlerin borçlarını ödeyememe ihtimalleri ile ilgili açıklamada bulunan Capital Economics analisti Julian Evans, borç yükü büyük olan şirketlerin er ya da geç borcunun ödeyemeyecek batık şirketlere dönüşeceğini ve bu durumun dünya ekonomisi için tehlike oluşturduğunu belirtti.

Çin’de ekonominin yavaşlaması ve iç talebin düşmesi sebebiyle Çin Merkez Bankası son bir ayda bankaların kasalarına 700 milyar yuan enjekte etmişti. 

JP Morgan, geçtiğimiz ay Çinli şirketlerin yavaşlaması sebebiyle yatırımcıların yaptıkları yatırımların karşılığında istedikleri geri dönüşleri alamadıklarını ve borç ödemekte zorlanmaya başladıklarını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)