E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de batık kredi alarmı---

Çin'de batık kredi alarmı

Çin'de batık kredi alarmı
30 Ekim 2014 - 16:46 borsagundem.com

Çin'de batık kredilerin artması sebebiyle bankaların varlık kalitesi sorgulanmaya başladı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Üçüncü çeyrek sonuçlarına göre büyüme hızı yavaşlayan Çin’de batık krediler son yedi ylın en hızlı artışını yaşıyor. Çin Merkez Bankası tarafından yayınlanan raporda Çin’in en büyük iki bankasının batık kredilerinin artarak yüzde 9-10 seviyesine yükseldiği bildirildi.

Analistler Çin’in en büyük iki bankası Industrial & Commercial Bank of China ve China Construction Bank’a ait batık kredilerin bankacılık sektöründe tedirginlik yarattığını belirttiler. Standard Chartered analisti Dorris Chen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ismi geçen bankanın kredi verirken seçici davranmadığını ve bu sebeple bankanın varlık kalitesinin yanıltıcı olduğunu belirtti.

Çin Merkez Bankası bu hafta yayınladığı raporda ev kredilerinin üçüncü çeyrek sonunda geçen yıla oranla yüzde 5 düştüğünü açıklamıştı.

Çin’in en büyük beş bankası arasında batık kredi oranı en yüksek olan banka Agricultural Bank of China. Batık kredi konusunda en kuvvetli olan banka ise ülkenin en büyük dördüncü bankası olan Bank of China.

Çin’deki gölge bankacılık ve kalitesiz sermaye sebebiyle Çin bankacılık sisteminde reform yapılması bekleniyor. Pek çok uzman iki yıldır Çin bankacılık sisteminin tüketici kredileri konusunda gevşek davrandığını ve bankaların varlık kalitesinin yeterince yüksek olmadığını belirtmişlerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)