E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin verisi piyasaları sarstı---

Çin verisi piyasaları sarstı

Çin verisi piyasaları sarstı
14 Kasım 2017 - 09:24 borsagundem.com

Çin'den gelen sanayi ve perakende satış verisi piyasalarda dalgalanmaya neden oldu

Asya borsaları, Çin ekonomik verisinin hayal kırıklığı yaratması ve yatırımcıların ABD getiri eğrisinin yatay hale gelmesinin getirlerde bir düşüşün habercisi olup olmayacağını düşünmeleriyle geriledi. Çin perakende satışları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 10 artarken, sanayi üretimi yüzde 6.2 arttı. Her iki veri de piyasa tahminlerinin altında kalırken, Avustralya dolarının değer kaybetmesine yol açtı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi art arda iki günlük düşüşün ardından bugün yüzde 0.1 gerilerken, Avustralya borsası yüzde 0.8 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi  art arda dört günlük düşüşün ardından yüzde 0.5 yükseldi. Yatırımcılar, Temsilciler Meclisi ve Senato'da kabul edilen ABD vergi yasa tasarısının iki ayrı taslağının uzlaştırılmasını bekliyorlar. ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçiler kurumlar vergisi kesintisinin Temsilciler Meclisi'nin önerdiğinden bir yıl daha geç yapılmasını öneren bir plan ortaya koydular.

DÖVİZ

Dolar, ABD hazine tahvil getirilerindeki yüksek seyireden destek bulurken; sterlin Başbakan Theresa May'in İngiltere Başbakanı olarak kalabilmesine ilişkin endişelerin ardından geriledikten sonra yatay seyir izliyor. Dolar endeksi 94.499 ile yatay seyrediyor. Yatırımcılar Fed'in gelecek ay faizi 25 baz puan artıracağını fiyatlarken; tahvil eğrisi yatay hale gelmeye başladı, iki yıllık ABD hazine tahvil getirileri ise dokuz yılın zirvesini gördü. Sterlin, İngiliz yasa yasa yapıcıların bu hafta ülkenin Avrupa Birliği'nden çıkış planını ele almaları öncesinde siyasi çıkmazın baskısı altında kaldıktan sonra bugün yüzde 0.1 artışla 1.3122 dolarda bulunuyor. Avrupa Birliği'nden çıkış müzakereleri kritik bir dönemeçteyken, dün muhafazakar partiden 40 vekilin Başbakan Theresa May'in parti başkanlığına karşı olduklarını belirten bir mektup imzalayacaklarına yönelik haber geldi. Diğer yandan, bir başka odak noktası da Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Mario Draghi, ABD Merkez Başkanı (Fed) Başkanı Janet Yellen, Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'nin katılımıyla günün ilerleyen saatlerinde Frankfurt'ta ECB'nin ev sahipliğinde düzenlenecek merkez bankası iletişimi konulu toplantı olacak.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD petrol üretimindeki artış ihtimalinin piyasayı sıkılaştırmayı hedefleyen OPEC öncülüğünde devam eden arz kısıntılarının etkisini zayıflatmasıyla geriledi. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.35 düşüşle varil başına 62.94 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.25 düşüşle varil başına 56.62 dolara geriledi.

ALTIN

Altın fiyatları, ABD vergi reformuna ilişkin belirsizlik ortamında doların ABD hazine tahvil getirilerindeki yüksek seyrin desteğiyle yatay seyretmesiyle geriledi. ABD hazine tahvil getirilerindeki yüksek seyir, getiri sağlamayan altına talebi azaltarak altın fiyatlarını baskı altında bırakabilirken; güçlü dolar, diğer para birimleri sahipleri için altını daha pahalı hale getiriyor. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,276.29 dolara geriledi. ABD altının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,276.30 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)