E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin MB 19 ayın en düşük döviz satışlarını gerçekleştirdi---

Çin MB 19 ayın en düşük döviz satışlarını gerçekleştirdi

Çin MB 19 ayın en düşük döviz satışlarını gerçekleştirdi
16 Haziran 2017 - 15:03 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'nın döviz satışları göstergesi, 19 ayın en düşük seviyesine indi

Çin Merkez Bankası, yuandaki hareketsizliğe, hafifleyen sermaye çıkışlarına ve istikrarlı ekonomiye bağlı olarak geçtiğimiz ay 2015 Ekim'inden bu yana olan en düşük Döviz satışlarını gerçekleştirdi.

Çin Merkez Bankası'nın bilançosundaki yuan poazisyonları, Mayıs ayının sonunda 29.3 milyar yuan (4.3 milyar dolar) düşerek 21.5 trilyon yuana indi. Pozisyonlar, Çin para birimindeki yüzde 6.5'lik sert düşüşün dolara olan talebi artırmasıyla geçtiğimiz yıl 2.9 trilyon yuan düşerek rekor kırdı.

Yuan, bu zamana dek dengeye kavuştu ve Mayıs ayında bir yılı aşkın sürenin en büyük aylık kazancını sağladı. Çin Merkez Bankası'ndaki yuan pozisyonlarının daha az düştüğünü gösteren veri, gelişim gösteren duyarlılığın son göstergesi oldu. Çin'de Döviz rezervleri, bankanın yuanı yukarı çekmek amacıyla dolar satışlarında bulunmasıyla 2016 yılında 320 milyar dolarlık rekor sert düşüş sergilemişti. Ülkenin Döviz rezervleri, Mayıs ayında da yükselerek dört ay art arda artış gösterdi.

Hong Kong merkezli Mizuho Bank Ltd. Döviz stratejisti Ken Cheung, "Veri olumlu sinyaller verdi" dedi ve "Ancak şu an piyasa duyarlılığında yapısal bir değişim olduğu sonucuna varmak için çok erken. Sermaye kontrollerindeki potansiyel gevşeme, bastırılmış sermaye çıkışı baskılarını hala açığa çıkarabilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)