E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri neden yükseliyor?---

Çin hisseleri neden yükseliyor?

Çin hisseleri neden yükseliyor?
18 Ağustos 2014 - 10:26 borsagundem.com

Çin'de sanayi ve teknoloji şirketlerinin yükselmesi ile gösterge endeks üst üste 6. haftalık kazanca yönelirken Çin hisseleri değer kazanıyor

Çin hisseleri, sanayi ve teknoloji şirketlerinin yükselmesi ile gösterge endeks üst üste 6. haftalık kazanca yönelirken, değer kazanıyor.

China Shipping Container Lines Co., geçtiğimiz hafta sevkiyat maliyetlerinin yüzde 31 yükselmesinin ardından yüzde 6.6 prim yaparak sanayi hisselerindeki ralliye öncülük etti. Goertek Inc., teknoloji hisselerinin sanayi grupları içerisindeki en büyük artışı kaydetmesi ile iki ayın en yüksek seviyesine tırmandı.Bugün açıklanan verilere göre Çin’de konut fiyatları pek çok şehirde düşerken yabancı yatırımlar geriledi.

Shanghai Bileşik Endeksi, üst üste 5. haftalık kazanç ile Mayıs 2013’ten bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.4 yükselerek 2,235.42 puana geldi. Son zamanlarda gelen beklentilerin altındaki kredi büyümesi ve sanayi üretimi verileri hükümetin parasal genişlemeye gideceği söylentilerini canlandırdı. Resmi veriler yeni konut fiyatlarının 70 şehirden 64’ünde düştüğünü gösterdi. Haziran ayında bu rakam 55 seviyesindeydi. Direkt yabancı yatırım ise yüzde 17 geriledi.

Huaxi Securities Co. analistlerinden Mao Sheng, “Zayıf gayrimenkul verisi daha fazla parasal genişleme olacağı iyimserliğine neden oldu. Borçlanma maliyetlerinde düşüş olacağı yönünde de beklentiler arttı. Yarıtımcıların piyasaya olan güveni artıkça kısa vadede bu ralli devam edecektir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)