E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri 2015 zirvesinden geriledi---

Çin hisseleri 2015 zirvesinden geriledi

Çin hisseleri 2015 zirvesinden geriledi
28 Haziran 2017 - 12:21 borsagundem.com

Çin hisseleri, MSCI rallisinin sona ermesiyle 2015 yılının en yüksek seviyesinden geriledi

Çin'de büyük ölçekli hisseler, MSCI rallisi sona ererken teknoloji ve sigorta şirketlerinin aşağı çekmesiyle altı günün ilk düşüşünü gerçekleştirdi. Gösterge, daha önce bankalardaki yükselişle kayıplarının bir kısmını silmişti.

CSI 300 Endeksi, işlemlerin erken saatlerinde kayıplarını yüzde 0.1'e indirmesinin ardından kapanışta yüzde 0.8 düştü. Shenzhen Huiding Technology Co. ve Han's Laser Technology Industry Group Co., en az yüzde 3.3 düşerek en çok kaybedenler şirketler arasına girdi. Bank of Ningbo Co., yüzde 3.8'lik yükselişle küçük ölçekli banka kazançlarının başını çekti. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, yüzde 0.6 geriledi.

Çin'de büyük ölçekli hisseler, Çin piyasalarında bu yıl beklenenden iyi bir performans sergiledi. Düşük kaldıraçlama programı, yüksek borçlanma maliyetli küçük şirketleri kötü etkiledi. Devlet destekli fonların yüksek ağırlıklı hisseleri iyi yönde etkileyeceğinden şüpheleniliyordu. MSCI'nın büyük ölçekli Çin hisselerini küresel hisse senedi göstergelerine eklemesinin ardından küçük ve büyük ölçekli hisselerin arası giderek açıldı. CSI 300'ün göreceli gücünü gösteren endeks, Salı günü 75'e tırmandı. Göstergenin 70 seviyesinin üzerine çıkması, bazı traderlara hisselerin fazla yükseldiği işaretlerini veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)