E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin doları resmen tehdit etti---

Çin doları resmen tehdit etti

Çin doları resmen tehdit etti
01 Ağustos 2018 - 15:21 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Çin`i yuanı manipüle etmekle suçlarken Çin Merkez Bankası bugün yaptığı açıklamada "Yuanın uluslararası para olması istikrarlı şekilde ilerleyecek" dedi

Çin Merkez Bankası yaptığı açıklamada yuanın uluslararası para olmasının istikrarlı şekilde ilerleyeceğini duyurdu.

Banka açıklamasında, ihtiyatlı para politikasının ve makul büyüklükte likiditenin de süreceğini belirtti. Banka ayrıca ülkede reel ekonomi için finansman maliyetinin düşürüleceğini de belirtti.

ABD MANİPÜLASYONLA SUÇLUYOR

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen ay Çin, AB ve diğer bazı ülkeleri kendi para birimlerini manipüle etmek ve faiz oranlarını indirmekle suçlaması ‘kur savaşlarını’ yeniden gündeme getirmişti.

Bu suçlama ardından Çin Dışişleri Bakanlığı "Yuan kuru piyasada belirleniyor. Çin'in para biriminde rekabetçi devalüasyonu ihracatını desteklemek için kullanmaya ihtiyacı yok." açıklamasında bulunmuştu.

IMF: DELİLİMİZ YOK

Tüm bu tartışmalar devam ederken Uluslararası Para Fonu (IMF) Baş Ekonomisti Maurice Obstfeld de "Çin'in yuan döviz kurunu manipüle ettiğine ilişkin her hangi bir delilimiz yok" ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)