E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin daha büyük rol oynamalı---

Çin daha büyük rol oynamalı

Çin daha büyük rol oynamalı
18 Nisan 2017 - 10:53 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin, ülkelerinin, Kuzey Kore'yi ikna etmek için Çin'in daha fazla çaba göstermesi gereğinde uzlaştıkları açıklandı.

ABD'nin 45'inci Başkanı Donald Trump, sık sık balistik füze atan Kuzey Kore'yi ve Kuzey Kore lideri Pyongyang'ı sert bir dille uyarmasının ardından  Kuzey Kore de ABD Başkanı Donald Trump'ı suçlayarak savaş tehdidi savurmuştu.Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Han Song Ryol ise, "ABD isterse savaşa gireriz" şeklinde konuşarak gerginliği artırmıştı.Bu gerginliğin giderilmesi için karşılıklı diplomasi görüşmeleri içerisinde Japonya ile görüşmelerde,Kuzey Kore'yi ikna etmek için Çin'in daha fazla çaba göstermesi gereğinde uzlaştıkları açıklandı.
Japonya'da yardımcı kabine sekreteri Koichi Hagiuda'nın bugün yaptığı açıklamaya göre Pence ve Abe bugünkü görüşmelerinde Kuzey Kore konusunda Çin'in önemli bir rol oynayabileceğine ve bu konuda Çin'i ikna etmeleri gerektiğine karar verdiler. Açıklamada, Pence ve Abe'nin Kuzey Kore tehdidinin yeni bir düzeye yükseldiği konusunda da görüş birliğinde oldukları belirtildi. Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler'in yasak kararına rağmen son aylarda birden fazla balistik füze fırlatması bu ülkenin yakında altıncı kez bir nükleer deneme yapabileceği yolundaki kaygıları artırıyor. ABD donanmasından bir uçak gemisinin destek unsurlarıyla birlikte bölgeye gitmekte olması, bir çatışma ihtimalini destekliyor.   

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)