E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin büyümeyi sürdürme yolunda ilerleyecek---

Çin büyümeyi sürdürme yolunda ilerleyecek

Çin büyümeyi sürdürme yolunda ilerleyecek
16 Mart 2015 - 06:52 borsagundem.com

Başbakan Li Keqiang, Çin’de istihdam yaratılmasının korunacağı taahhüdünde bulundu

Başbakan Li Keqiang, Çin’de istihdam yaratılmasının korunacağı taahhüdünde bulundu. Çin liderleri, devlet rolünün azaltılarak yolsuzluğun ve israfın önüne geçmeye çalışıyor.

Li gazetecilere yaptığı açıklamada, “Politika yapıcılar, büyümenin alt sınıra yönelmesi ve istihdamın veya ücretlerin düşmesi durumunda harekete geçecekler” ifadesini kullandı. Çin hükümeti bu yıl için yüzde 7 civarında bir büyüme hedefi belirlediler. Li, hükümetin bazı rollerinden arındırılması ile ilgili bazı çıkar gruplarının direnç gösterebileceğini söyledi.

Li’nin değerlendirmeleri, Çin liderlerinin ülke ekonomisini ihracat ve yatırıma bağımlılıktan koparma yolunda karşılaştıkları zorluklara işaret ediyor. İhracat ve yatırıma bağımlı ekonomi çevre kirliliği, yolsuzluk ve borçların artmasını yol açtı. Öte yandan yanlış bir adım atılması, büyümenin aşağı yönelmesi riskini barındırıyor. Çin ekonomisi geçtiğimiz yıl yirmi yoldan uzun bir sürenin en yavaş büyümesini kaydetmişti.

Pekin’deki Conference Board ekonomistlerinden Andrew Polk, “Ekonomi üzerindeki aşağı yönlü baskı çok güçlü. Ekonomik büyümenin temel etkenleri ivme kaybediyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)