E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsasında kayıplar artıyor---

Çin borsasında kayıplar artıyor

Çin borsasında kayıplar artıyor
28 Eylül 2015 - 08:22 borsagundem.com

Çin hisseleri, sanayi karlarının gerilemesi ile 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Çin’in gösterge hisse senedi endeksi, sanayi şirketi karlarının en az 4 yılın en büyük düşüşünü kaydettiğini göstermesinin ardından düşüşü 2. güne taşıyor. Verinin olumsuz gelmesi ekonomik yavaşlamanın derinleştiği endişelerini artırdı.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek gün ortasında 3,086.34 puana indi. Endeks 17 Eylül’den bu yana en düşük kapanışı yapmaya hazırlanıyor. Sanayi şirketi karları Ağustos’ta yüzde 8.8 düştü. Temmuz’da yüzde 2.9 gerileme görülmüştü. PetroChina Co. ve China Shipbuilding Industry Co. en az yüzde 1.5 değer kaybederek enerji ve sanayi hisselerinde düşüşlere öncülük etti.

Şanghay’daki Shenwan Hongyuan Group Co. satış traderlarından Gerry Alfonso, “Sanayi karları verisi piyasa beklentisinin oldukça altında geldi ve bugünkü seansa aşağı yönlü baskı yapması yüksek bir ihtimal. Piyasada bu haftanın ilerleyen vakitlerinde başlayacak uzun tatil öncesinde düşük bir aktivite mevcut” dedi.

Şanghay’da işlem hacmi, 1 Ekim’de başlayacak bir haftalık tatil öncesinde 30 günlük ortalamanın yüzde 52 altında seyrediyor. Hong Kong piyasası Pazartesi günü sonbahar festivali nedeniyle kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)