E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsaları 4 yılın dibine geriledi---

Çin borsaları 4 yılın dibine geriledi

Çin borsaları 4 yılın dibine geriledi
11 Ekim 2018 - 09:20 borsagundem.com

Sert satışlarla dört yılın en düşük seviyesine yönelen Çin hisseleri, 2016'dan beri en sert düşüşüne hazırlanıyor

Çin ve Hong Kong hisse senetlerindeki satış dalgası, ABD hisselerindeki satışın ardından Perşembe günü derinleşti. Ticaret savaşının sürmesi de Çin varlıkları üzerinde baskı oluşturuyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 5 düşerek 4 yılnı en düşük seviyesine geriledi. Yuan, yüzde 0.1 düşerek 15 Ağustos'tan beri en düşük seviyesine yöneldi.

Hang Seng Endeksi yüzde 4 düşerek 26,000 destek seviyesinin altına indi. Gösterge endeksteki hisse senetlerinin tamamı değer kaybetti. Asya'nın (Borsaya açık) piyasa değeri en yüksek hissesi Tencent Holdings Ltd. yüzde 7.1 düşerek Ekim 2011'den beri en sert kaybına yöneldi.

Şanghay hisse senedi göstergesi bu yıl yüzde 20'nin üzerinde düşüş kaydetti. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı kaynaklı endişelerin etkisiyle bu yıl yüzde 16 ekside bulunuyor. Şanghay Bileşik Endeksi, yerel saat ile 13:22'de 2,589.01 puan oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)