E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin 6,8 trilyon doları çöpe attı---

Çin 6,8 trilyon doları çöpe attı

Çin 6,8 trilyon doları çöpe attı
28 Kasım 2014 - 09:51 borsagundem.com

Çin’de Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu, 2009’dan beri yapılan yanlış yatırımların faturasının 6,8 trilyon dolar olduğunu açıkladı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’de Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu, 2009’dan beri yapılan faydasız yatırımların Çin’in toplan yatırım hacminin yarısı kadar olduğunu açıkladı.

CNBC’nin haberine göre Çin Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu Çin’deki başarısız yatırımları ölçümleyen bir rapor yayınladı. Rapora göre Çin’de 2009 yılından beri yapılan faydasız yatırımların değeri toplamda 6,8 trilyon dolar. Etkili yatırımlarda büyük düşüşler olduğunun üzerinde duran komisyon, global kriz sebebiyle aşırı yatırım yapıldığını ve boşa para harcandığını belirtiyor.

Kredi genişlemesi odaklı bir büyüme model uygulayan Çin’de yatırımların geri dönüş sağlamayacak nitelikte olması sebebiyle uzmanlar Çin’in geleceğini tartışmaya başladılar. Çin’de bu yıl ev satışlarında yaşanan yavaşlama ve batık kredilerin artması sebebiyle 1990’dan beri yaşanan en düşük büyümenin gerçekleşmesi bekleniyor. 

Konu ile ilgili olarak CNBC’ye değerlendirme yapan Emerging Advisors Group analisti Jonathan Anderson, son beş yılda yanlış yatırımlar sebebiyle Çin'de 1 trilyon doların boşa harcandığını belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ŞAKİR28 Kasım 2014 11:10

    SAYIN ADNAN SALİH BEY. KAPITAL CANAVARINDAN HİÇ BAHSEDİLMİYOR. NEDİR KAPITAL CANAVARI. TERZİ ELBİSE DİKMEK İÇİN 10-20 BİNLİ PARALAR GÖMÜYOR. AYNI İŞİN FABRİKASI İÇİN MİLYON DOLARLAR GÖMÜLÜYOR. YILDA MİLYONLARCA ADET ÜRETİM. KARLI PAZARLAMA SIKINTISI BAŞLIYOR. BU CANAVAR HAYATINI İDAMESİ İÇİN HER YOLU DENİYOR. TAMİR EDİLEMEYEN, KULLAN AT, ADİ ÇABUK ESKİYEN MALLAR YAPMAYA BAŞLIYOR.