E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiÇimsa için endeksin üzerinde getiri beklentisi---

Çimsa için endeksin üzerinde getiri beklentisi

Çimsa için endeksin üzerinde getiri beklentisi
04 Nisan 2016 - 16:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım, Çimsa'yı 19,31TL hedef fiyat ile 'Endeks Üzeri Getiri' listesinde izlemeyi sürdürdü

Gedik Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Net satışlarında istikrarlı ve yukarı yönlü bir trend bulunan Çimsa, düzenli bir şekilde faaliyet karı ve net kar üretmektedir. Şirket esas faaliyetleri ile özvarlık karlılığını artırmaktadır.
%20.94 net kar marjı ve %20.66 özvarlık karlılığı ile sektör ortalamasının oldukça üzerinde karlılık oranlarına sahip olan Çimsa, 8.49xF/K ve 1.75xPD/DD ile sektör ortalamasının altında düşük piyasa çarpanlarına sahiptir.
Eskişehir fabrikasında bulunan 1. Üretim hattının gri ve beyaz klinker üretimi amacıyla modifikasyonunun yapılması ile üretilecek olan beyaz çimentonun yüksek fiyat ve kar marjına sahip olması şirket satış ve kar rakamlarını olumlu etkilemesini bekliyoruz.
Şirketin satışları içinde proje bazlı yüksek etki görülmese de faaliyet gösterdiği Marmara, iç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde önemli otoyol, hızlı tren, hava alanı gibi büyük alt yapı projelerinin olması ve bu bölgede oluşan talebe paralel olarak satış ve kar rakamlarını
yükseltmesini bekliyoruz.
Düzenli olarak temettü dağıtan şirketin son beş yılda dağıtmış olduğu net temettünün net kara oranının ortalaması %80,37'dir. Yatırımlarının devreye alınması ile birlikte şirketin önümüzdeki
yıllarda da temettü performansını devam ettirmesini bekliyoruz.  
Son bir yıllık periyotta endekse göre daha iyi bir performans sergileyen Çimsa'nın, satış ve karlılık rakamlarında sağladığı trendi koruması, düşük piyasa çarpanları, yüksek temettü verimliliği, kar
marjı yüksek beyaz çimento üretimine verdiği ağırlık ve kapasite artırmaya yönelik yeni yatırımları ile endeks üzerinde getiri sağlamaya devam edeceğini düşünüyoruz.
CIMSA'yı 19,31 hedef fiyat ve %25,31 getiri potansiyeli ile Endeks Üzeri Getiri listemizde izlemeye devam ediyoruz. "

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 31,98
En Yüksek: 32,56
En Düşük: 31,62
Değişim 0,00 %
FK: 1,73
PD / DD: 0,23
İşlem Hacmi 255.872.364
Toplam Adet: 7.981.854
Ağırlıklı Ort.: 32,12
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)