E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇıkamayan borsa düşer mi?---

Çıkamayan borsa düşer mi?

Çıkamayan borsa düşer mi?
24 Nisan 2014 - 09:24 borsagundem.com

ABD makro ekonomik verileri, FED kaynaklı gelişmeler, Ukrayna konusu dışarıda öne çıkan konu başlıkları

''BIST100 Endeksi dünü 276 puanlık (% 0.038) düşüş ile 73.170 seviyesinden 2.195 milyon TL işlem hacmiyle kapattı.  Endeks dar bantta hareket ederken hisse bazlı hareketlilik öne çıktı. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise hafif yukarı yönlü hareket vardı.         

Piyasada iyimserlik devam korunurken endeksin yukarı yönlü hareketlenmelerde direnç seviyelerini geçmekte zorlanması yorgunluk işaretleri görülüyor. Ancak düşüş ise derinlik kazanmayıp destek seviyelerinin üzerinde gelen satışlar karşılanıyor. Çıkamayan borsa düşer mi? Düşemeyen borsa çıkar mı? Piyasa bir kaç gündür bu ikilemi izliyor.  Dışarıda merkez bankalarının düşük faiz ve bol likiditeye devam politikası, içeride ise para girişleriyle birlikte piyasaları zorlayacak gündemin bulunmaması iyimserliğin nedenleri olarak görülebilir. ABD makro ekonomik verileri, FED kaynaklı gelişmeler, Ukrayna konusu dışarıda öne çıkan konu başlıkları. İç gündemde ise bugünkü merkez bankası toplantısı ve faiz kararı önemli. Makro ekonomik veriler, Türkiye için yabancı kredi derecelendirme kuruluşları ve yatırım bankalarından gelen değerlendirmeler, Cumhurbaşkanlığı seçimi odaklı siyaset diğer gündem konuları. Bugün Merkez Bankası toplantısından faiz indirimi gelip gelmeyeceği konusu izlenecek. Endeksteki çıkış hareketinin devamı konusunda kısa dönem için Merkez Bankasının kararı önemli referans noktalarından biri olabilir.

Endekste yatay seyirle birlikte teknik düzeltme görülüyor. İlk dirençler 73.700-74.000 olarak görülürken bu seviyelerde satışlar görülebilir. 74.000 seviyesinin üzerinde çıkışın devamı beklenmekle birlikte sonraki dirençler 74.500 ve 75.000 olarak görülüyor.  İlk destekler 73.100-72.900 seviyesinde. Bu seviyeler günlük işlemler için önemli. 72.900 seviyesinin altında sonraki destek 72.250-72.000 seviyesinde 72.000 kısa dönem için de önemli. Son dönemde endekste henüz işlerlik kazanmamakla birlikte belirmeye başlayan düşüş formasyonlarından kısa süreli “Omuz baş omuz” ve “Elmas tepesi” gibi görünümler endeksin güç kaybettiğini gösteriyor. Endeks güne düşüşle başlayabilir.

73.700-74.000 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 72.900 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. ''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu yıl borsa zor24 Nisan 2014 10:12

    para girişi durdu artık mayıs yaklaşıyor masyısta sat git öncesi son giydirebildiklerine giydireceklerdir muhtemelen,arkada ne var,c.b.seçimi ,rusyanın yeni işgal planları ukraynayı zorlaması,abd savaş gemisinin karadenizde olması,ırak,suriye,çinin ekonomik gerilemesi ....borsayı bu yıl unutmalı paraya sahip olmalı.